Конър Хендерсън определено е едно от много любопитните лица в

...
Конър Хендерсън определено е едно от много любопитните лица в
Коментари Харесай

Играч на Пирин сипе похвали за България и родния футбол на Острова

Конър Хендерсън несъмнено е едно от доста любопитните лица в родния футбол през сегашния сезон. Юношата на Арсенал, който даже има мач за първия тим на "топчиите ", дойде в Пирин при започване на сезона и бързо се утвърди в състава на Милен Радуканов.

Пред уеб страницата "The 42 ", някогашният юношески национал на Ирландия даде обстойно изявление, в което описа по какъв начин в България е преоткрил любовта си към футбола. Той показа и доста суперлативи за равнището на футбола у нас и за живота в България като цяло.

"Насладих се на смяната. Бях подготвен за нещо такова от няколко години, само че през лятото пристигна миг, в който просто си споделих, 'отивам в чужбина' и това бе първата алтернатива, която се появи. Агент се свърза с мен и му обясних моята обстановка. Той ми предложи тази опция и откакто прекарах няколко дни тук, подписах. Някои другари реагираха с 'България?'. Това не е място, което доста хора знаят или е доста известно място за пътешестване, само че съм в прекрасен дребен град, имам всичко належащо. "

Хендерсън изясни какво е станало, откакто напусна Арсенал. "Честно казано, просто към този момент не се любувах на футбола. Когато бях младеж, а за благополучие и в този момент също, се събуждах на сутринта и бях разчувствуван да отида да подготовка и да играя. Но през последните 2-3 години това се поизпари. Имаше доста фактори и всичко сочеше към смяна. "

"След като напуснах Арсенал и усетих какво е в Лига 1 и Лига 2, ми лиши единствено сезон, с цел да осъзная, 'Това не е за мен - не мога да покажа моите качества и мощни страни'. И по този начин се стигна до предишното лято. Имах потребност да видя какво е другаде. "

Хендерсън изясни, че огромният проблем в по-ниските равнища на британския футбол е бил фактът, че топката е непрекъснато във въздуха, а той е теоретичен да играе с нея по земята. "Определено имах проблеми с акомодацията след напускането на Арсенал. Опитвах да играя по метода, по който са ме учили, само че мениджърите и тимовете не желаеха това. Това ме водеше до мястото, където съм в този момент. "

Хендерсън е сигурен, че ще откри още веднъж любовта към играта, когато може да откри място, в което да покаже на какво е кадърен. И това се случва в Пирин.

Халфът е огромен почитател на треньора Милен Радуканов и даже призна, че не е работил с по-добър експерт от Арсен Венгер насам.

"Тук несъмнено е по-тактическо, изключително съпоставяне с Лига 1 и Лига 2. Треньорът слага огромен акцент върху тактиката и е доста добър в това. Това е най-задълбочената работа в това отношение на играта откогато напуснах Арсенал. Това може би беше изненадващо. Но чувствам, че ми оказа помощ да се подобря. Това бе част от играта, в която имах потребност от усъвършенстване. Нямах цялостна предсезонна подготовка, а те желаеха незабавно да стартира да играя, тъй че получих травма две седмици, откакто пристигнах. Може би беше прекомерно рано. Но го преодолях и се завърнах в тима през октомври и играх във всеки мач от този момент. Успях и да вкарам няколко гола - един предходната седмица и един преди коледната пауза. "

Хендерсън изрече суперлативи и за равнището на футбола в България. "Всеки тим пробва да играе вярно. По време на мачовете се вижда, когато изоставаш с гол, мъчно е да го върнеш. Това се дължи на това какъв брой добре тактически стоят тимовете. Беше изненадващо, само че прелестно за мен да науча нещо ново. Те (Лудогорец) сигурно са най-хубавият тим. Беше единствено 2:0, само че те владееха топката за развлечение. Не можехме да им я вземем. Бяха бързи, мощни, мощни. Имаха всичко. Левски не бяха на същото равнище, само че въпреки всичко имат играчи, които могат да създадат разликата и да трансформират мача от нищо. Следващата седмица играем в ЦСКА. Това са сложните мачове, само че мачовете, на които се наслаждаваш. Искаш да играеш против тези играчи и тимове и да го използваш като опит, да видиш къде си и дали се подобряваш. "

"След мача с Лудогорец бях отчаян. Но си помислих по какъв начин може да съм назад в Англия, да играя футбол в Конференциите и да бъда трагичен като в предходните години. И тогава осъзнах, че съм взел вярно решение. Наслаждавах се на протичащото се и започвах още веднъж да напредвам в кариерата си. "

"Много играчи имат фамилии, когато са млади и в случай че имах семейство, щеше да е по-трудно да взема това решение и да сработи. Но знам, че има доста хора, които не се любуват на футбола вкъщи. Те ме питат какво е и им споделям, че се любувам и че съм взел вярното решение, само че в това време, то не е за всеки. Хората могат и да имат проблеми, като са надалеч от другари, семейство, сътрудници. Аз имах шанс - приятелката ми ме поддържа доста, фамилията ми също, тъй че за мен е елементарно. "

"София е единствено на час път, тъй че в случай че имаме няколко дни отмора е елементарно да отида там и да прегледам. Това е огромен, прекрасен град. Но и тук е хубаво. Има прелестни заведения за хранене и питейни заведения, всичко, от което се нуждаеш. Разбирам се и с момчетата и това ме прави благополучен. "

А по какъв начин се оправя Хендерсън с българския език? "Ще бъда почтен: българският ми не е доста добър. Псуването ми е много положително. И моето 'ляво' и 'дясно'. Но всички вършат изпитание да приказват с мен. И това зависи от мениджъра, щаба, играчите. Те се стараят. Защото аз съм в тяхната страна, аз съм пристигнал тук, те не са задължени да споделят с мен. "

А Хендерсън няма никакво желание да се завръща на Оастрова. "Имайки поради какъв брой добре вървят нещата сега, отписах завръщане във Англия в идващите няколко години, несъмнено. Дали ще остана в България или ще изпитам нещо ново в Европа, или някъде другаде, отворен съм за всичко. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР