Комунизмът е в основата на проблемите, с които България се

...
Комунизмът е в основата на проблемите, с които България се
Коментари Харесай

Комунизмът е виновен за положението на България

Комунизмът е в основата на проблемите, с които България се сблъсква през днешния ден. Това съобщи посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан. „ Преходът бе овладян от някогашните представители на системата. Елитите, които пристигнаха на власт след 10 ноември, бяха и останаха комунисти, тъй като бяха образувани или по-скоро деформирани от този режим “, уточни Лапер дьо Кабан.

По думите му неналичието на проучване и наказание на комунизма впримчва България в неблагосъстоянието й.

„ Тази липса разрешава на избягали банкери и на други, които скоро може също да избягат, да създадат положение на гърба на данъкоплатците, на които оставят милиарди задължения, без да виждат нищо неправилно в това “, акцентира посланикът.

По думите му непризнаването и неосъждането на закононарушенията на комунизма кара младите българи да изоставен страната.

„ Как да чакаме от елитите, които употребяват заучени по времето на комунизма думи, без да познават същинския им смисъл, да открият правилата на правовата страна? “, попита риторично Лапер дьо Кабан.

Дипломатът разяснява и българо-руските връзки и зависимости, свързани с някогашния комунистическия режим.

Историята, преподавана на няколко генерации, живели през този режим, е била сменена, с цел да бъде внушено, че България е била освободена от руските войски през 1944 година и че тя би трябвало да бъде васал на Съветския съюз, изясни той.

„ Отношенията ви с Русия не би трябвало да се дефинират от историята, още по-малко от сменена и осакатена история, а от вашите ползи и полезностите ви. Днес няма място за самопризнание във връзка с настояща Русия, на която не дължите нищо – нито вашата независимост през 1878 година, нито вашето подтисничество през 1944 година Но имате дълг към съветските, финландските, полските, естонските, украинските, белоруските бойци, починали за вас през Руско-турската освободителна война ”, уточни Лапер дьо Кабан.

Той остро осъди закононарушенията на комунизма и елитите, управлявали след 1944 година

„ 9 септември (1944 година, б.р.) е ужасна дата в историята на Европа, тя бележи момента, в който благодарение на руския поробител, се открива режим, който за няколко месеца взема решение за обезкървяването на целия български хайлайф, за убийството на хиляди негови представители и то не тъй като са направили закононарушения, а просто с цел да се унищожи всевъзможен сериозен дух на самостоятелност и независимост “, съобщи дипломатът.

„ Управляващите преди 10 ноември в никакъв случай не са вярвали в комунизма, а единствено в личната си власт. Това е един необикновен режим, който предлага най-хубавото на хората, надарени с най-лошите пороци. Той улеснява кариерата на най-хубавите лъжци, безскрупулните, страхливците, хитреците, нелоялните, крадците, безпринципните. Така се стига до върха в една комунистическа страна “, акцентира той.

„ Всички тези качества би трябвало да бъдат възпитани, с цел да стане човек като Луканов, който пирува с луканка, до момента в който българският народ не може да откри и бурканче кисело мляко по магазините. Тези качества сигурно са по-развити у някогашните чиновници на Държавна сигурност “, означи посланикът.

„ Режимът на Г. Димитров и Тодор Живков не е елементарна тирания, а политическа система, подчиняваща индивида на известната единствено на ръководителите му истина, която може да се трансформира взависимост от събитията, тъй като не почива върху нищо действително “, изясни Лапер дьо Кабан.

„ Понятията за съсловен зложелател, тирания на пролетариата, безкласово общество, комунизъм нямат никакво значение в действителния свят. Те не са средство за пояснение на действителността. Само празни думи, в които може да бъде заложено наличие по лично убеждение “, добави дипломатът.

„ Режим, който се основава на такива идеологически постулати, е непроменяемо дестабилизиращ за всеки жител, защото го задължава да живее в действителност, която не може да бъде разбрана “, заключи той.

Източник: Economic.bg.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР