Комунистическата партия успя да спечели изборите за общински съвет в

...
Комунистическата партия успя да спечели изборите за общински съвет в
Коментари Харесай

Комунистите печелят изборите във втория по големина град в Австрия

Комунистическата партия съумя да завоюва изборите за общински съвет в Грац, втория по величина град в Австрия , с 29% съгласно предварителните данни. Така те изпреварват ръководещите до момента консерватори , които изгубиха 12% и завоюваха 25,7 на 100 от гласовете.

" Този ​​резултат е в действителност повече от неочакван ", акцентира водещият претендент на комунистите Елке Кар пред телевизия ORF.

Въпреки че Комунистическата партия завоюва по-малко от 1% на федералните избори, Грац е измежду дребното им замъци в Австрия, където те към този момент съумяха да завоюват 20% от гласовете през 2017 година Основната причина за триумфа им се крие във фокуса им към локалните проблеми, изключително жилищната политика .

Те също по този начин ограничиха марксистката идеология и вместо това се концентрираха върху целесъобразността на своите ограничения в всекидневието на жителите. Партията беше изключително сполучлива в построяването на солидна електорална база посредством политиката за жилища при незабавна потребност, където подкрепяха жителите с ежедневните им потребности по жилищни въпроси и им даваше правни препоръки.

Този път обаче недоволството от оправянето с COVID-19 рецесията също е фактор, който изигра роля и е една от главните аргументи, заради която консерваторите не съумяха да убедят толкоз доста гласоподаватели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР