Комуникацията със София продължава в посока търсене на решение. Имаме

...
Комуникацията със София продължава в посока търсене на решение. Имаме
Коментари Харесай

Буяр Османи: С България имаме воля за намиране на решение

Комуникацията със София продължава в посока търсене на решение. Имаме воля да продължим, да не изгубим нито един ден. Двустранните въпроси не би трябвало да са спънка за европейските процеси, както и изборите не би трябвало да пречат за решение на двустранните несъгласия, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на Северна Македония.
„ Разбира се, след ветото и идващия Съвет на Европейски Съюз ще би трябвало да седнем и да беседваме за присъединението, за намирането на решение. Очаквам след новогодишните празници и нашият специфичен представител, и аз с министър Захариева да продължим с връзката в посока намиране на решение “, сподели той.
 Чехия и Словакия: Никой не ни въздейства за позицията по разширението на Европейски Съюз Чехия и Словакия: Никой не ни въздейства за позицията по разширението на Европейски Съюз
В Северна Македония няма общественост, която да е повлияла на Братислава и Прага да блокират предложенията за изводи на Съвета на Европейски Съюз по...
Османи съобщи, че всички останали 26 страни от Европейски Съюз са декларирали поддръжката си за участието на Северна Македония в Евросъюза. Тяхната кардинална позиция е, че двустранни въпроси не би трябвало да стават част от евроейския развой или да бъдат изискване за него.
„ Принципно считам, че и Република България желае и поддържа участието на района в Европейски Съюз, защото това е техен геостратегически интерес. Трябва да продължим за възобновяване на доверието и да намерим решение за превъзмогване на разликите “, съобщи външният министър.
Що се отнася до връчения от специфичния делегат нон-пейпър, Османи сподели, че досега не е получен отговор от българска страна и чака това да се случи незабавно след новогодишните празници.
Скопие има волята да се продължи по-нататък, да не се губи нито ден, нито пък двустранните въпроси да съставляват спънка за европейския развой. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР