Комуникацията е най-важното нещо в леглото! Според експертите обаче трябва

...
Комуникацията е най-важното нещо в леглото! Според експертите обаче трябва
Коментари Харесай

Сексолог препоръчва да избягвате тези две думи

Комуникацията е най-важното нещо в леглото! Според специалистите обаче би трябвало да се заобикаля споменаването на някои думи.

Невинаги е елементарно да се приказва за потребности и граници. Затова от време на време е потребно да се вслушваме в препоръките на специалист, в тази ситуация на секс терапевта доктор Росара Торизи от Института по секс терапия в Лонг Айлънд. Тя изяснява за какво някои думи имат негативен резултат, до момента в който други подготвят към открит диалог, написа уеб сайтът obekti.bg

Избягвайте „ в никакъв случай “ и „ постоянно “

„ Винаги аз съм основател на секса “ или „ Ти в никакъв случай не искаш… “ Прекалено постоянно се употребяват думичките „ постоянно “ и „ в никакъв случай “.

Д-р Торизи ги назовава „ бариерни думи “, тъй като пречат на изчерпателната и задълбочена връзка. Освен това не отразяват вярно действителността, тъй като нормално е нереалистично някой да прави нещо постоянно или в никакъв случай. Когато употребявате тези думи, в действителност желаете да предизвикате избрана смяна у другия, само че постигате тъкмо противоположното: отнемате му опцията да израства и да се развива. А това нормално води до спор, вместо до градивен диалог. Затова терапевтите поучават да обяснявате от своя позиция за какво несъмнено държание ви наскърбява и какво съгласно вас може да помогне.

Вместо това използвайте

Думата, която оставя задоволително пространство за двамата сътрудници, е „ може би “. Дори в случай че изначало звучи по този начин, като че ли някой не знае какво желае или се опасява от решения, съгласно доктор Торизи тя е ужасно помощно средство. Отваря нови пътища, вместо авансово да ги блокира.

Ако да вземем за пример сътрудникът ви желае да тества в секса нещо ново, което в никакъв случай до момента не сте правили, може да отговорите с многозначително „ може би “. Този отговор може да постави началото на прям диалог какво харесва или не харесва всеки от двамата. Според доктор Торизи за пълноценния сексуален живот е изключително значима и думата „ комперсия “, която се отнася до положението на благополучие, подбудено от щастието на другия, и в реалност значи „ противоположното на ревността “. Защото споделяме насладата на колегата или партньорката, даже в случай че не сме директни участници в нея.

Понятието идва от региона на полиаморията, само че Торизи счита, че може да се придвижи и върху по-тривиални всекидневни обстановки. Например в случай че се радвате, когато той или тя подхваща нещо занимателно с другари или е ентусиазиран/а от занимание, което не споделяте. Понякога възприятието на съпреживяна наслада се поражда автоматизирано, само че в случай че не е по този начин, съгласно Торизи би трябвало да го упражнявате.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР