Кому е нужна такава държава? Пет денонощия без ток, на

...
Кому е нужна такава държава? Пет денонощия без ток, на
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Кому е нужна такава държава?

Кому е нужна такава страна? Пет денонощия без ток, на студено, без вода и проходими пътища. Инквизиция е, да. Но не става дума за израелските заложници на Хамас в Газа, а за хиляди българи, които по скимване на ориста живеят на тази територия. 10-15 см сняг и не ни би трябвало атомна бомба – има подобен лаф у нас от десетилетия.

Нелепо, извънредно, гротескно звучат оправданията, че екипи героично работят за премахване на повредите от снега, виелиците и скъсаните електропроводи. Валя единствено ден и половина и част от България блокира. Ако беше валяло, както валеше преди време, към този момент щяхме да сме развели бялото знаме.

Няма опрощение за неуместната обстановка. Благодарностите към самоотвержения труд на стотици труженици от съответните структури са изцяло непотребни и даже дразнещи. Това е тяхно обвързване и им се заплаща добре. А за всяка работа се съди по резултатите. Такива обаче няма или са прекомерно неубедителни и забавени. Ако въпреки всичко има в някакъв подвиг в тази обстановка той е на всички, които в XXI век са принудени да живеят като в XVIII.

Ако съответните институции си бяха правили работата през годините и бяха направлявали изрязването на рисковите дървета, положението и наличността на преградите за прекъсване навяването на сняг по пътищата, положението на водопроводите и прочие, доста от бедите нямаше да се случват.

Проблемите са трупани от десетилетия. Лошо ръководство, тотална корупция, разлагане в институциите, шантажи на някои места от партийни „ калинки “ в администрацията, несръчност, мързел, преднамереност и незаконно безхабарие. Прибавете каквото още се сетите – ще приляга.

Няма опрощение за цялата тази скотщина, тъй като вместо радикални промени слушаме обещания, дребнави заяждания, подмолни сметки, демонстративно извиване на ръце от участниците в сглобката и прочие Прокуратурата обаче си е все същата маша на мафиотизирани политически кръгове, същата маша е и Министерство на вътрешните работи, тайните служби и куп министерства. Какво като се извършат някои промени на хартия? Дори в Конституцията да влязат нови и красиви текстове, те няма да бъдат прилагани. И в този момент има чудесни закони, само че никой не се преценява с тях.

Ще сме първата страна в Европа унищожена от корупцията. Запомнете го. Воплите за демографска рецесия са подправени. Вярно, че сме под 6 милиона към този момент, само че е правилно също, че два и половина милиона избягаха от България поради така наречен преход и крадливите ръководства. Тези два и половина милиона в чужбина са народили най-малко 300 000 деца. Ако бяха тук и бяхме законова страна, а не бананова република с грабливи режими, можеше да сме по средата на европейските стандарти. Пълна илюзия е, че нарастването на паричните помощи за повишение на раждаемостта, ще дадат резултат.

Нищо сходно: парите ще потънат в гетата и вместо за децата и малолетните майки, ще отидат за ракия за мързеливите и необразовани „ татковци “. Това е допустимо най-деликатното изложение на действителността.

Пето денонощие цели селища живеят като в условия на война! Това в действителност е допустимо единствено в разпадаща се страна. И се разпада с наша помощ, несъмнено. Какви хора сме, щом псуваме страната, само че никой не излиза да изрине снега пред блока или къщата си. Немалко водачи отсвириха предизвестията на съответните служби за проблематични сектори, а след това пред тв камери и микрофони бълват зловония против властта и политиците.

Не, че получателите не ги заслужават, само че ядосаните и нервни критици, или множеството от тях, са едни нахални, недисиплинирани, самонадеяни, невъзпитани и елементарни същества.

Всички сме в кюпа, това е ясно. Особено дразнещо е обаче в такава обстановка да слуша човек какви нападки насочва Бойко Борисов да вземем за пример против новия кмет на столицата. И никой не го репликира, че ток нямаше в Банкя и Панчарево, където ГЕРБ завоюваха локалните избори и кметовете в тези региони са на Борисов. Тези кметове ли стопираха тока? Незнайно за какво му икономисват на този нахалник сходни факти…

Някой ден отминаващите кошмарни дни ще бъдат описвани като „ петдневната война “. Със снега. Подобни „ войни “ ще има и когато паднат значителни дъждове, задуха мощен вятър, стане горещо през лятото и прочие Просто ръководството и популацията на тази страна са изгубили даже обикновено възприятие за самозапазване. Пагубно е, само че защо и е на такава нация да съществува без цел и посока? Само с цел да бъде доограбена?

А беше хубава страна с положителни хора. Наистина ли е била?

Да обобщим: В петдневната война грабителите подвигаха писък, само че не пострадаха. Отнесоха го ограбените, както постоянно.

Кому е нужна такава страна?

Източник: frognews.bg

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР