Компютърното общество още не е обсъдило както трябва отчета на

...
Компютърното общество още не е обсъдило както трябва отчета на
Коментари Харесай

Цените на DRAM паметите ще паднат по-бързо от очакваното

Компютърното общество още не е разискало както би трябвало доклада на DRAMeXchange за бъдещия сериозен спад в цената на флаш паметите и SSD устройствата, а аналитиците на компанията показаха своята прогноза и за цената на оперативната памет.

Вместо упования спад от 15%, през първото тримесечие на тази година DRAM чиповете се чака да поевтинеят с 20% . Цената на оперативната памет пада, тъй като предлагането надвишава търсенето и към този момент са се натрупали немалки складови ресурси. На процедура пазарът не може да се оправи със в този момент наличната DRAM памет и това води до понижаване на нейната цена.

Аналитичната компания отбелязва, че търсенето на DRAM към момента нараства, само че не с такива темпове, че да удовлетвори прекомерно високото предложение. Естествено, на този декор производителите на DRAM чипове стартират да забавят и понижават тяхното произвеждане, както и вложенията в нови индустриални мощности, с цел да запазят цените на същото равнище. В редица интернет магазини междинните цени на бързите 8 GB и 4 GB плочки паднаха до надлежно $60 и $30.

Според прогнозите на DRAMeXchange, тази година ще бъде комплицирана за производителите на чиповете и плочките оперативна памет. В продължение на дълги години DRAM производителите осъществиха свръхпечалби от реализацията на своята продукция, само че в този момент ще би трябвало да се примирят със спада на приходите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР