Компютърният специалист от Университета на Бъфало, Жанпенг Жин, получил внезапно

...
Компютърният специалист от Университета на Бъфало, Жанпенг Жин, получил внезапно
Коментари Харесай

Да отключиш телефона си с уши

Компютърният експерт от Университета на Бъфало, Жанпенг Жин, получил ненадейно ентусиазъм, гледайки безбройните студенти, разхождащи се със слушалки в ушите си. Той се запитал защо друго още биха могли да бъдат употребявани те.

В резултат от това, екипът на Жин основал EarEcho - безжични биометрични слушалки, които разпознават притежателя на телефона въз основата на неповторимата геометрия на ушните му канали.

Прототипът на системата посочил към 95% успеваемост и Университетът на Бъфало е подал документи за патентоването на новото откритие.
 Снимка 443676

Слушалките работят на следния принцип: през тях се подава някакъв тон, без значение какъв, той минава, рефлектира и се всмуква от ушния канал по строго характерен метод за всеки човек. Това се записва от вграден в слушалките микрофон и по своята същина съставлява нещо като пръстов отпечатък - неповторим за всеки.

Микрофонът предава посредством блутуут събраната информация към телефона, където тя се обработва и телефонът се отключва, в случай че разпознае геометрията на ухото на притежателя си. Всичко това лишава една секунда и може да се прави без значение от страничните шумове и позицията на тялото и главата.
 Снимка 443674

Концепцията е опция на отключването на телефона благодарение на пръстови отпечатъци, пароли, различаване на лицето и други сходни биометрични данни. И защото множеството хора непрекъснато са със слушалки в ушите, няма да им се постанова да вършат нищо в допълнение, с цел да отключват телефона си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР