Компютърният производител Dell се изправи пред огромно предизвикателство за сигурността,

...
Компютърният производител Dell се изправи пред огромно предизвикателство за сигурността,
Коментари Харесай

Масивно нарушаване на данните на Dell засяга 49 милиона потребители; какво означава това за вашата поверителност и сигурност

Компютърният производител Dell се изправи пред голямо предизвикателство за сигурността, откакто хакерска атака открадна информация за почти 49 милиона клиенти.

Dell удостовери, че видът открадната информация включва имена на хора, пощенски адреси и информация за хардуер и поръчки на Dell, като сервизни етикети, описания на продукти, дати на поръчки и друга информация за гаранцията.

Лаптоп. (Dell)

Какво се случи: разбивка на случаите

Менелик, опасността зад офанзивата, намерено сподели пред TechCrunch по какъв начин е извлякъл толкоз голямо количество данни от Dell, без да бъдат открити.

Менелик сътвори няколко партньорски акаунта в портала на компанията Dell, които, откакто бяха утвърдени, разрешиха на хакера да употребява грубо- насилствена офанзива за достъп до потребителски данни. Атаката с груба мощ се състои от нападател, който изпраща доста пароли или изречения за достъп, надявайки се в последна сметка да отгатне правил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР