Компютърните игри са се превърнали в утвърдена и пъстра субкултура

...
Компютърните игри са се превърнали в утвърдена и пъстра субкултура
Коментари Харесай

Геймингът – любимо занимание за служителите на А1

Компютърните игри са се трансформирали в одобрена и пъстра субкултура и не е изненада, че България не е изолирана от международните трендове и можем да се похвалим с една процъфтяваща гейминг общественост и тук. От феновете на електронни игри до амбициозните професионални геймъри, светът на цифровите развлечения е просторен.

В България шампионатите по електронни спортове притеглят многочислени опитни геймъри, обединени от спортния дух и хъса за победа, а игри като Counter-Strike 2 и League of Legends преобладават гейминг сцената. Шумът към провеждането на тези шампионати е осезателен, а измежду всички тях се откроява най-голямата лига за електронни спортове у нас-А1 Gaming League (A1 GL). Последното издание на шампионата от 2023 година отвори порти и към интернационалната сцена, а целият сезон беше проследен от над 190 000 фенове онлайн. В допълнение на поддръжката за развиването на тази просвета у нас, А1 е и измежду главните сътрудници на Aniventure Comic Con – най-големият български фестивал за гейминг, комикси, аниме, манга и азиатска просвета. Поредно издание, на което А1 се грижи за гейминг секцията, следва на 6-7 юли, а хилядите посетители ги чакат доста страсти и реалистични манга костюми.

Усилията на А1 във връзка с развиването на гейминг промишлеността у нас имат своето разумно продължение вътрешно измежду чиновниците на компанията посредством плана А1 Gaming Thursday. Вътрешната корпоративна гейминг лига е част от напъните на компанията за създаване на положителна работна среда и е една от аргументите чиновниците ѝ да оценят А1 България като ужасно място за работа, доказано от влиятелното отличие Great Place to Work.

Вторият сезон на вътрешния гейминг шампионат в А1 се трансформира във вълнуващо премеждие в продължение на повече от 32 часа игра на Counter-Strike 2 в границите на близо 2 месеца. Над 100-те участници от разнообразни отдели и екипи в А1 бяха разграничени в 16 тима и всеки четвъртък се забавляваха дружно, а първите два стадия от шампионата бяха предавани онлайн във вътрешната платформа на А1 за връзка – Workplace by Meta. Отборите бяха разпределени в четири групи, а най-хубавите измежду тях съумяха да стигнат до финалния стадий на шампионата.

Последната фаза на А1 Gaming Thursday се организира онлайн в офиса на компанията, трансформирайки го в същинска гейминг сцена. След оспорвани борби на виртуалното полесражение, най-после победител стана тимът „ Massacre “. Освен купа за първото място, всеки от отбора-победители завоюва и PS Slim 5, с който да поддържа положителната форма и за идващите шампионати в А1.

Със мощното си наличие на Aniventure Comic Con, с сполучливото издигане на А1 Gaming League до интернационално равнище и с второто издание на А1 Gaming Thursday, А1 потвърждава своята ангажираност освен към чиновниците си, само че и към гейминг общността в страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР