Компромисите с опазването на природата вече няма да тормозят любителите

...
Компромисите с опазването на природата вече няма да тормозят любителите
Коментари Харесай

Nissan пусна електрически кемпер

Компромисите с опазването на природата към този момент няма да тормозят феновете на къмпингуването с помощта на Nissan. На автосалона в Мадрид японската компания показа цели два автомобила за пътешествия, единият от които може да се поръча в електрически вид.



На ток работи бяло-зеленият електрокемпер от фотосите. Изграден е въз основата на компактния микробус NV200, а бяло-червеният е основан на по-големият модел NV300.



Двата модела спадат към класа на леките кемпери с дребен кухненски блок на левия ръб. В модула са вградени ледник, газов котлон и мивка. В задната част има долап.



Покривът на двете бусчета се повдига, с цел да може вътре да се стои в изправено състояние, а задната седалка се трансформира в легло. На "чердака " под преносимата секция на покрива може да спят още двама души.



Серийният микробус e-NV200 има батерия с потенциал 40 кВтч, която разрешава изминаването на 280 км. Задвижващата система и електромоторът с мощ 109 к.с. са взети от Nissan Leaf. NV300 пък е префасонирано Renault Trafic от третото потомство.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР