Компромиси с посоката на развитие на страната ние няма да

...
Компромиси с посоката на развитие на страната ние няма да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Замитането на темата за войната не е въпрос дали си военнолюбец, а дали си отговорен към реалноститите

Компромиси с посоката на развиване на страната ние няма да вършим. Това съобщи Христо Иванов в декларация за целите на парламентарната група на „ Демократична България “ при откриването на 48-ото Народно заседание.

Христо Иванов съобщи, че ще бъдат твърди във връзка с целите сигурност, правда и напредък. По думите му по този начин ще се подсигурява, че ще има ръководство, което може да взема решение проблемите в дълбочина.

Това е четвърти парламент за 18 месеца, уточни Иванов и дефинира обстановката като „ безусловно невиждана “.

„ Агресията на Путин не е единствено опит за завладяване на територия на прилежаща страна. Това е опит за пренаписване на разпоредбите, по която действа интернационалната система. Това е опит за преразглеждане на архитектурата, в която ще действат страните от Източна Европа. Неслучайно в навечерието на тази експанзия в Народното събрание получихме послание от съветското държавно управление, в което се приканва преразглеждане на интернационалната сигурност – да преразгледаме съюзите, в които се намираме, тъй като по този начин Москва желае “, съобщи още той.

„ Ние не можем да си затваряме очите за тази война и тази нова ера. Не е задоволително кажем, че България е за мир, той ще настъпи. За страдание това по този начин не става. Замитането на тематиката за войната под килима не е въпрос дали си военнолюбец или не, а е въпрос дали си виновен към реалноститите или не. Има един явен отговор – България би трябвало да сложи в центъра своята сигурност единствено в границите на съюзите, към които принадлежим, да сме дейни и виновни членове, а не да се опитаме да водим политика на неутралитет, мислейки си, че по този начин нас ще ни отмине тази световна геополитическа спазъм ”, уточни още той.

Вторият фундаментален проблем, по думите на съпредседателя на Демократична България, е политическата рецесия, сковала страната. Според Иванов, ръководството на служебни държавни управления към този момент не е изключение, а по-скоро все по-устойчива наклонност. В лоното на всичко това е корупцията, счита още той.

Като приоритет той уточни подсилване на отбранителните ни качества, няма избор сред обществени ограничения и националната сигурност, би трябвало и двете, посочи Иванов.

„ В България има проблем на модел систематична корупция и без да я решим, няма по какъв начин да затворим всички порти за въздействие на Кремъл. Това ще е аксиома за каквито и има за сформиране на държавно управление “, разяснява още той.

Той акцентира, че правосъдната промяна, промяната на Висш съдебен съвет е крайъгълен камък за решаването на всички проблеми.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР