Компромисът в Украйна ще унижи Вашингтон, но това е единственият

...
Компромисът в Украйна ще унижи Вашингтон, но това е единственият
Коментари Харесай

Asia Times: Двойно унижение на Вашингтон заради Украйна

„ Компромисът в Украйна ще унижи Вашингтон, само че това е единственият вероятен метод да спре това, което се случва “

След като направи поредност от неверни сметки в Украйна, администрацията на Байдън се изправи пред двойна злополука: криза в страната и второ стратегическо оскърбление за една година.

Икономиката на Съединени американски щати навлезе в криза, инфлацията заради покачващите се цени на петрола провокира спад на заплатите с към 6%.

„ Световната стопанска система страда от рецесията в доставките на сила и храни, породена от западните наказания против Русия. Паричната политика ще понижи инфлацията единствено в случай че успее да принуди потребителите да спрат да пазарят. Това ще принуди търговците на дребно да продават стоките и стоковите ресурси на понижени цени и ще понижат търсенето на първични материали. Но в този случай лекуването ще бъде по-лошо от заболяването ", написа американският икономист Дейвид П. Голдман в онлайн изданието Asia Times.

Цените на силата се трансфораха в съществена причина за инфлацията в страните от Г-7. Американските и европейските консуматори купуват нефт на цялостна цена, до момента в който Индия и Китай, които са избягали от антируските наказания, получават забележителна отстъпка.

Вашингтон, по мнението на създателя на публикацията, съществено е подценил жизнеспособността на съветската стопанска система и наличния капацитет на съветската войска.

„ Оттеглянето от ръба на пропастта няма да бъде елементарно, в случай че не и невероятно. Байдън жигосах съветския водач като военнопрестъпник, сподели, че не би трябвало да остава на власт, и се похвали, че глобите на Съединени американски щати ще понижат на половина съветската стопанска система. А министърът на защитата Лойд Остин твърди, че Съединени американски щати ще лишат Русияот способността да води въоръжени спорове.

Компромис в Украйна със обилни териториални отстъпки на Русия ще унижи Вашингтон, само че това е единственият вероятен метод да се спре протичащото се,

споделя анализаторът.

Възможни са договаряния за разрешаване на въоръжения спор в Украйна. Потенциални старания в тази посока бяха намекнати на 14 юни от заместник-министъра на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Х. Кал, който разгласи: „ Няма да споделяме на украинците по какъв начин да договарят, защо и по кое време. Те сами ще си дефинират тези условия “.

Разбира се, тук той лукави, отбелязва Голдман. На 15 февруари Франция и Германия желаеха от Зеленски да извърши изискванията на второто съглашение от Минск, според което рускоезичните райони на Донбас ще получат автономност в границите на суверенна Украйна.

Украйна би трябвало да се откаже и от стремежите си да се причисли към НАТО и да разгласи неутралитет като част от огромно съглашение за европейска сигурност сред Запада и Русия. Но по гледище на Вашингтон Зеленски сподели, че няма да съблюдава договорката и че множеството украинци желаят да се причислят към НАТО, написа Asia Times.

Ако Съединените щати не желаят да споделят на Киев какво да прави, нищо не пречи на други страни да създадат такова предложение на Зеленски. На 16 юни Алексий Арестович, консултант в кабинета на президента на Украйна, изрази угриженост, че немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон и министър председателят Марио Драги ще се „ опитат да реализират съглашение Минск-3 “ по време на визитата си в Киев.

Водещото немско дясноцентристко издание Die Welt разяснява: „ Киев стартира да се съмнява в солидарността на Запада. Чуха се гласове, призоваващи за мир. "

Едновременните стратегическа и икономическа рецесии принуждават Вашингтон да търси излаз от украинския капан.

Не знаем какво ще направи администрацията на Байдън в лицето на това двойно злополучие. Може би тя самата не го знае сега. Но изборът е явен, въпреки и не елементарен. Или се отдалечете от ръба, или се потопете с главата надолу в световна криза и задълбочаваща се стратегическа рецесия. " – обобщава създателят на Asia Times.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР