Компромис и коалиция са думите, които определят 2021-ва, смята той:

...
Компромис и коалиция са думите, които определят 2021-ва, смята той:
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Годината беше по-дълга от обичайното - 18 месеца, започна от протестите през 2020 г.

Компромис и коалиция са думите, които дефинират 2021-ва, счита той:

" Или би трябвало да се научим да живеем в система, в която обединенията са обикновено и хубаво нещо, или да преминем към друга форма на ръководство ".

Проф. Дичев уточни, че ръководството на новото държавно управление е почнало с провал в Министерството на външните работи:

" Има едно редовно подценяване на Министерство на външните работи. Има възприятието, че самата външна политика не се прави в това министерство, а в Министерски съвет и президентството, в случай че изобщо имаме такава политика ".

Културологът изрече мнение, че България би трябвало да поеме водачеството във връзка с разширението на Европейски Съюз със Западните Балкани:

" Извършихме голяма нелепост с позицията към Северна Македония и би трябвало бързо да изправим тази политика. Никой не ни натиска, това е в наш интерес ".

" Въпросът не е на история, а на еднаквост - тя е прекарване, не е реалност. Не може един историк да отиде в Северна Македония и да им каже, че са българи.... Трябва да се сближаваме с тях, би трябвало да поддържаме връзка и да обменяме културни неща. По опция, да преодолеем тази пропаст, която беше сред нас през 20 век ", сподели още проф. Дичев.

Най-много ме изненада държанието на " ИТН ", уточни културологът, само че посочи, че огромното учудване е нежеланието на българите да се имунизират:

" Трябва да се постави ред в медийната среда, тъй като всяка година ставаме жертви на конспирации - от Истанбулската спогодба, Стратегията за детето и имунизациите ".

Зелените политики той дефинира като единствен метод да се избави планетата:

" За нас е извънреден късмет, в случай че зеленото стане лайтмотив в Европа - и като политики, и като финансиране. Ако заложим на това, ще спечелим доста ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР