Компрометиран чиновник се връща в редиците на Агенция „Митници” на

...
Компрометиран чиновник се връща в редиците на Агенция „Митници” на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Изритан за корупция митничар се връща като шеф в Пловдив

Компрометиран служител се връща в редиците на Агенция „ Митници” на висок пост в Пловдив, сигнализира източник на Lupa.bg, осведомен с безумието.

Историята на Румен Бабов стартира през 1996 година, когато е началник на митническото бюро в Пазарджик. През 1999 година, обаче, „ Икономическа полиция” разкри мним експорт, с които се точи Данък добавена стойност, за 1,5 милиарда лв. на подправени компютърни платки пред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука”, изясни информаторът на Lupa.bg, до момента в който Бабов е шеф на митническото бюро.

После, по времето на Национална движение „Симеон Втори", шефът на митниците тогава Асен Асенов го върнал на работа и го поставил за началник на дирекция. И тук, обаче, си „ посочил рогата” и с цел да не го уволнят, самичък напуснал Агенция „ Митници”.

Голямата издънка на Румен Бабов става през 2010-2011 година по времето на Ваньо Танов, управлявал митниците с едногодишно спиране от 2009 до гибелта си през 2016-а.

Баш митничарят Румен Бабов съставил актове за колосалните 12 милиона лв. на огромна петролна компания с база в Пловдив за невнесен данък. Когато нещата опрели до съда, Бабов, без да предизвести, пуснал молба за овакантяване.

На идващия ден се явил пред магистратите и споделил, че съставил актовете на петролната компания под напън „ отгоре”. Така солидната глобата за петролния необут паднала в съда, а митничар №1 Ваньо Танов безусловно полудял от номерата на служителя си.

Сега, повече от десетилетие откакто напуснал системата, Румен Бабов се връща като началник началник-сектор „ Последващ надзор на акцизни стоки” в Пловдив.

Това предвещава далавери за милиони, градът под тепетата е центърът с най-вече акцизни артикули, приема повече даже от София заради географското си състояние – близо е до морската граница и в същото време до Гърция и Турция.

Финансовият министър Асен Василев, като шапка на митниците, да каже дали е тествано досието на новия-стар шеф, дали във ведомството са наясно защо е уволняван и това ли е смяната, или сме очевидци на следващата замяна, пита информаторът на Lupa.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР