Компрес срещу силна кашлица! Днес ще ви предложим рецепта, която е

...
Компрес срещу силна кашлица!
Днес ще ви предложим рецепта, която е
Коментари Харесай

Компрес срещу силна кашлица! Лекува я за една вечер

Компрес против мощна кашлица!

Днес ще ви предложим рецепта, която е доста ефикасна при бронхит.

1 супена лъжица мед
1 супена лъжица суха горчица
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
брашно

Компресът се слага на гърдите или на гърба на марля (не целофан), би трябвало да се увие добре с вълнен шал и да престои цяла нощ.

Както знаете, медът има свойства, които оказват помощ за лекуването на доста хора, без да се прибягва до използването на обичайни медикаменти.

Най-често се употребява за лекуване на възпалителни и простудни болести на дихателните органи. Може би си задавате въпроса по какъв начин да проведете лекуването при дете с меден компрес.

Същността на това лекуване се състои в използване върху гръдния панер, където се намират белите дробове на гъста маса, каквато се явява естествения мед, който е задоволително мощен, с цел да облекчи кашлицата.

Приготвя се елементарно и бързо. Вземете малко количество мед, належащо за дребните гърди на детето. Нуждаете се и от брашно.

Смесете меда с брашното, тъй че да получите лепкава консистенция, която не се разпада, само че на практика не се лепи по ръцете. Можете да добавите и олио.

След това поставете сместа върху салфетка (или може да употребявате марля).

Поставете компреса върху гърдите на детето и го закрепете: Внимавайте да не поставите компреса върху сърцето!

Оставете да работи за 2-3 часа – най-добре, до момента в който детето спи. То ще се поти доста, тъй че поставете чаршаф под него, който да сменяте.

Този компрес може да се употребява и при възрастни, само че за по-добър резултат прибавете повече горчица. Това лекуване е противопоказно за тези, които имат алергия към меда.

Преди да приложите рецепта, се изисква профилирана консултация.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР