Компрес с чесън при хрема. Ето как да го направите

...
Компрес с чесън при хрема. Ето как да го направите
Коментари Харесай

Компрес с чесън за бързо излекуване на хремата

Компрес с чесън при хрема. Ето по какъв начин да го извършите вярно.

Знаете ли, че в случай че разтриете стъпалата си с чесън, след няколко часа ще усетите неговия мирис и усет в устата си?

Чесънът съдържа алицин, който е натурален антибиотик и може да проникне в тялото ни през кожата и да доближи даже до най-отдалечените елементи на тялото. Въпреки огромните изгоди, чесънът рядко се употребява за лекуване, защото съвсем всеки се тормози от характерния му мирис.

Ползи от чесъна:

Нормализира храносмиланетоНамалява неприятния холестеролПредотвратява образуването на кръвни съсирециОтлична профилактика на атеросклерозатаСпира действието на патогенните микроорганизмиУкрепва имунитетаУкрепва сърдечно-съдовата система

Компрес с чесън при хрема
За да излекувате бързо хремата, можете да си извършите компрес с чесън. Смелете няколко скилидки чесън на каша. След това загрейте две части плат с ютия и намажете стъпалата със зехтин.

Платът би трябвало да се напои с чесън и да се приложи към средата на стъпалото. Фиксирайте с превръзка и обуйте топли чорапи. Повторете същото с другия крайник. Оставете компреса за 25 минути. Може да усетите стопляне.

Лек за заболели стави
7-8 скилидки чесън
1/2 л ябълков оцет
1/2 чаша водка

Накълцайте чесъна и го поставете в стъклен съд, залейте с ябълков оцет. Добавете водка, разбъркайте и затворете компактно. Поставете на хладно и мрачно място за 3 седмици. След това сместа би трябвало да се прецеди. Получената примес може да се втрива в ставите.

При болки в ушите
Чесънът ще ви помогне да се отървете от болките в ушите. Просто би трябвало да обелите скилидка чесън, да я намачкате леко и да я увиете в парче плат. След това я поставете в ухото и оставете за 30 минути. Не пъхайте чесъна прекомерно надълбоко.

Чеснова каша при гъбички и мазоли
Гъбичките се опасяват от чесън. Смелете чесъна и го разредете със същото количество алкохол и нанесете върху засегнатата област. След няколко процедури ще забележите, че гъбичките са изчезнали.

Маски за лице
Ако акнето и обривите са постоянно срещани при вас, тогава чесновата маска ще бъде същинско избавление за вас.

Необходими съставки:
3 скилидки чесън
2 ч. л. сметана
1 жълтък
1 с. л. зелев сок
1 ч. л. бадемово масло

Приготвяне:
Смелете чесъна и го смесете с другите съставки. Нанесете маската върху почистена кожа и оставете за 15 минути. Измийте маската с топла вода.

Вижте още: Рулца с кайма, зеленчуци и заквасена сметана на фурна

Преди приложимост би трябвало да ревизирате реакцията на кожата към чесъна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР