Компрес при болка и подуване на ставите Болките в ставите,

...
Компрес при болка и подуване на ставите Болките в ставите,
Коментари Харесай

Компрес при болка, възпаление и подуване на ставите

Компрес при болежка и отичане на ставите

Болките в ставите, породени от остеоартрит, подагра или ревматизъм, постоянно могат да бъдат облекчени с естествени средства – компреси, направени от зеле, извара или горчица.

Компрес при болежка и инфектиране
Използвах тези компреси по време на дейната спортна кариера. Помагаха ми против отичане, болежка и възпаления.

Компресите с извара се подготвят бързо, относително евтини са и облекчават болките в ставите и възпалението.

Изварата може да облекчи дискомфорта, породен от инфектиране, синини, ухапвания от инсекти и подагра. Казеинът и млечната киселина обезпечават облекчение. Те инхибират възпалението и облекчават болката.

Сложете марля в решето и нанесете малко извара върху нея. Съдържанието на мазнини няма значение. След това оставете изварата да се отцеди и загрее до стайна температура. Поставете втори пласт марля върху изварата и поставете компреса върху засегнатата област. Покрийте с забрадка и фиксирайте. Оставете да работи, до момента в който се охлади изцяло.

Компрес със зелеви листа при остеоартрит
Зелето съдържа флаваноиди и горчични гликозиди. Те имат противовъзпалителни резултати и предизвикват кръвообращението. Зелените компреси могат да обезпечат облекчение при остеоартрит. Действат изключително добре на коленете, защото там кожата е изключително тънка и зелевият сок се всмуква елементарно. Според едно изследване, зелевите компреси са също толкоз ефикасни, колкото геловете и кремовете за болежка.

Първо деликатно отделете листата, изрежете твърдата част в средата и притиснете листа със стъклена бутилка, до момента в който се появи сок. Поставете листа върху мъчителната става и фиксирайте с превръзка. Зелевият сок би трябвало да работи няколко часа, за предпочитане за една нощ.

Крем за болежка
Можете да си извършите крем с горчица на прахуляк или индийско орехче. Горчицата на прахуляк съдържа масла, които оказват помощ за облекчение на болката и стимулиране на кръвообращението. Индийското орехче може да облекчи признаците на диабетна невропатия.

Вижте още: Бананова питка: страхотна рецепта, която ще се хареса на всички

Смесете горчица на прахуляк или прясно настърган индийско орехче в малко разперен пчелен восък или козметичен вазелин.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР