Композицията е изключително атрактивна за любителите на теснолинейката, тъй като

...
Композицията е изключително атрактивна за любителите на теснолинейката, тъй като
Коментари Харесай

Туристически влак потегля по пътя на теснолинейката през юли

Композицията е извънредно атрактивна за феновете на теснолинейката, защото ще се движи в състав от два ретро вагона, един общоприет пътнически вагон, бюфет-вагон и вагон-фургон, теглени от дизелов локомотив.

 

Вагоните в този трен са самобитна палитра от разнообразни интервали на съществуването на теснолинейката. Единият ретро вагон е от първите доставени за теснолинейката през 1926 година, другият е от 1941 година, общоприетият седящ вагон е от първата половина на 70-те години и бюфет-вагона е отпреди 3 години, като пътуващите ще могат да прегледат и изпитат в придвижване по какъв начин е пътувано с трен от основаването на линията до наши дни.

Туристическият трен ще отпътува от гара Септември в 09:30 ч., ще идва във Велинград в 11:20 ч. и ще продължи до една от най-колоритните по маршрута гара Цветино, където ще бъде в 12:00 ч. В противоположното направление композицията ще потегля от Цветино в 12:25 ч. и ще идва във Велинград в 13:00 ч. След престой за къса разходка в курортния град, влакът ще потегли от Велинград в 14:25 ч., като при пътуването на връщане е планувано прекъсване в гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката.

 

Композицията ще идва в гара Септември в 16:20 ч. По време на придвижването на влака с ретро вагони, през почивните дни няма да пътува крайградският пътнически трен в 10:50 ч. от Септември за Аврамово и в 14:05 ч. от Аврамово за Септември.

 

Цените на билетите за пътувания в двете направления с включено непокътнато място за другите направления са както следва:

 

45,00 лева за възрастен по цялостния маршрут Септември - Велинград - Цветино - Велинград - Цепина - Септември;
23,50 лева за деца до 10-годишна възраст по цялостния маршрут Септември - Велинград - Цветино - Велинград - Цепина - Септември;
40,00 лева за възрастен по маршрут Септември - Велинград - Цепина - Септември;
21,00 лева за деца до 10-годишна възраст по маршрут Септември - Велинград - Цепина - Септември;
15,00 лева за възрастен по късия маршрут - Велинград - Цветино - Велинград;
8,50 за деца до 10-годишна възраст по късия маршрут - Велинград - Цветино - Велинград.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР