Композиторът Кирил Иванов е ударен от парче тухла по главата,

...
Композиторът Кирил Иванов е ударен от парче тухла по главата,
Коментари Харесай

Страховит инцидент на пъпа на Благоевград, линейка кара пострадал композитор към Спешното

Композиторът Кирил Иванов е ударен от парче тухла по главата, до момента в който минава около санираща се постройка в центъра на Благоевград. Инцидентът станал завчера към 17,25 часа в региона на регионалната администрация.

Мъжът се движил с велосипеда си, когато откъснало се парче строителен материал от тухла итонг с размер колкото половин улично паве го блъснало по главата. Той изгубил равновесие и паднал от велосипеда, оповестява " Струма ".

Веднага на помощ му се притекли инцидентни очевидци, потърпевшият композитор получил издутина на главата си, само че запазил хладнокръвие и съумял да са обади на сина си, известния в Пиринско импресарио Георги Иванов. Сигнал за случая е подаден и на тел. 112. На място на потърпевшия е оказана първа помощ от незабавен екип. Транспортиран е с кола за спешна помощ до незабавно поделение на благоевградската болница. „ Пациентът постъпи с хематом на главата в теменната област, заяви, че е паднал след удара, само че не е губил схващане ”, сподели дежурният доктор доктор Куньова. Тя разясни, че мъжът е с недоволство от мощни болки, при направеното проучване на скенер фрактура на черепа не е открита. По негово предпочитание е освободен за домашно лекуване, назначена му е терапия.

На мястото на случая дошъл и синът на потърпевшия композитор Кирил Иванов. Импресарио Георги Иванов е извикан по неотложност от зала „ Яворов “, където подготвял концерт-спектакъл, плануван за 19,00 часа. Служители на Първо РУП – Благоевград обясняват събитията за нелепия случай.

Свидетели обявиха, че по същото време на обекта имало 5-има служащи, които показали на органите на реда персоналните си карти и са снети данните им. Представителят на строителната компания Лъчезар Секулски през вчерашния ден разясни, че са спазени всички условия за сигурност.

„ Има сложена защитна ограда, зад която би трябвало да се движат пешеходците. В работно време на улицата пред комерсиалните обекти, които са на първия етаж в постройката и притежателите не са ги затворили, стои служащ. Той предизвестява минувачите да минават от другата страна на заграждението, оставено е място за прекосяване на коли, тъй като улицата не е затворена. Поставени са предупредителни табелки с жълт цвят и от двете страни на жилищната постройка „ Моля, преминете на отсрещния тротоар ”. Строителни действия се правят от 08,00 часа до 17,00 часа. Спазени са условията за сигурност, както виждате, има сложени защитни мрежи пред скелетата от тази страна, където се правят дейностите сега, работим до постройката на Инспекция по труда, нашите служащи са непрекъснато под надзор ”, разясни още представителят на компанията.

Синът на потърпевшия композитор Кирил Иванов – импресарио Г. Иванов, е в потрес от случилото се, той отхвърли коментар на случая. Пострадалият Кирил Иванов е работил повече от 15 години като диригент на отбор „ Пирин ”, бил е музикален продуцент на Радио Благоевград, композитор е на 215 песни, измежду тях и емблематичната „ Прошки “, създател и участник в „ Пирин фест 92 “, „ Пирин фолк 93 и 94 “. Сред пенсионирането си не се разделя с специалността, продължава да се занимава с музикална активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР