Композиторът Александър Кипров е на път да се откаже от

...
Композиторът Александър Кипров е на път да се откаже от
Коментари Харесай

Композитор иска да се откаже от българското си гражданство

Композиторът Александър Кипров е на път да се откаже от българското си поданство, омерзен от пенсията, която му е отредила властта. В своя обява във фейсбук създателят на песни като „ Развод ми дай “ и „ Последен валс “ оповестява, че след „ 60 години обиди, унижения, битка “ и откакто цялостен живот е бил „ съвършен длъжник към страната “, в този момент ще получава с 30 лв. под минималната пенсия.

Композиторът разказва днешната българска реалност като „ същински призрачен сън и нонсенс “ и декларира, че съгласно него приносът към културата на страната „ би трябвало да се оцени малко по-адекватно “, написа "Клуб Z ".

Кипров прецизира, че не желае да прави „ панаир “ или да търси „ сензация “. Заявява обаче желание да способства към българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, като изпрати паспорта си в Брюксел „ с стимулирани разумни, къси доводи и обстоятелства “.

„ Ще го направя в името на моя жанр – предци, татко, наследник – написа Кипров. – Не хлипам и не диря лепта. Просто ще направя един дребен подарък, изпратен от София на Брюксел. “

Композиторът приключва обръщението си с българска сентенция, като многозначително обръща смисъла ѝ:

„ Преклонена главица сабята я отсича… “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР