Компостът е невероятно полезен за вашите растения и планетата, но

...
Компостът е невероятно полезен за вашите растения и планетата, но
Коментари Харесай

4 проблема при приготвянето на компост

Компостът е необикновено потребен за вашите растения и планетата, само че несъмнено не е лесна работа. Ако сте умел деец и компостирате от години, тогава миризмата, поддръжката и разпространяването евентуално към този момент не ви тормозят. Но в случай че сте нов евентуално страдате от прекомерно мокър, прекомерно изсъхнал или прекомерно смрадлив компост. Има обаче елементарни решения за всеки проблем - всички от които можете да отстраните, като измененията съотношението на съставките на компоста. Ето по какъв начин.
Компостът ви е прекомерно мокър
Ако компостът ви стане прекомерно мокър, освен миризмата е по-интензивна, само че и сте изложени на риск от появяването на личинки. Вашият панер за компост също ще се замърси, а самият компост ще придобие неприятно качество на утайката.

 Добави изложение

Проблемът тук е, че имате прекалено много „ зелени “ съставки без задоволително „ кафяви “ съставки във вашия компост.

Зелените съставки би трябвало да заемат единствено една трета от кошчето и да включват неща като зеленчукови останки, наслойка от кафе и останки от храна. Избягвайте месо, сирене и мазнини, които ще допринесат за миризмата. Кафявите съставки би трябвало да запълнят другите две трети от кошчето и включват сухи материали като сухи листа и хартия. Това оказва помощ да се всмуква влагата на зелените, изключително в случай че ги наслоите сред всеки слой хранителни останки.

Засега прибавете още хартия и листа, с цел да помогнете за регулирането на салдото в компоста. По-късно не забравяйте да следвате това съответствие и да наслоите съставките си, с цел да предотвратите превръщането на компоста в каша.

Компостът ви е смрадлив
Ако сте нов в компостирането, може да предположите, че контейнерът за компост би трябвало да е смрадлив. В последна сметка имате гниещи артикули вътре. Въпреки това, верният компост има сладостен, дървесен мирис, тъй че в случай че контейнерът ви е с остра миризма, още веднъж имате прекалено много „ зелени “ съставки в кошчето си. Колкото по-висок е процентът на азота, толкоз по-неприятна е миризмата . Това е по този начин, тъй като кара компостта ви да изхвърля амоняк. За да го върнете към естественото, ще би трябвало да добавите още „ кафяви “ съставки. Не забравяйте да разбърквате наличието един път седмично, с цел да освободите уловения азот, намалявайки миризмата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Развивате личинки
Ако непрекъснато дезинфекцирате кошчето си за компост поради личинки, още веднъж имате прекалено много зелени съставки, които би трябвало да бъдат уравновесени с кафява материя. Личинките и мухите обичат азота, тъй че ограничението на количството му ще понижи казуса. Ако нямате на разположение сухи листа или плява, можете също да наслоите хартия и картон сред зелената материя , с цел да създадете вярното съответствие.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР