Комплектът ХолоЛенс (HoloLens), който е и първият в света самостоятелен

...
Комплектът ХолоЛенс (HoloLens), който е и първият в света самостоятелен
Коментари Харесай

Очилата за смесена реалност HoloLens идват и в България

Комплектът ХолоЛенс (HoloLens), който е и първият в света независим холографски компютър, основан на операционната система Windows 10, ще се продава в 29 страни в Европа, измежду които и България. Това оповестиха в сряда от " Майкрософт " на събитието Future Decoded в Лондон.

Безжичната системата разрешава цялостна независимост на придвижване и няма потребност от връзка с телефон или компютър. Очилата за добавена и смесена действителност могат да проектират холограми във физическа среда и дават нов взор върху околния сват.

Устройството за различна действителност разполага с вградени камери и датчици, които наблюдават ситуацията на потребителя и симулират взаимоотношението с виртуални обекти. Освен това очилата употребяват личен процесор за обработка на холографски изображения и имат вградена аудио система.

" Мисията ни е дадем опция на всеки човек и всяка организация на планетата да реализират повече ", разяснява Лорейн Бардийн, общоприет управител в " Майкрософт ". " Смесената действителност има цялостния капацитет да помогне на бизнеса и потребителите да правят дейности, които досега са били невъзможни. От друга страна, смесената действителност разрешава на бизнес организациите и техните чиновници да извършват значими задания по-бързо, безвредно и ефикасно, като основава и нови канали за връзка с клиенти и сътрудници ", добави Бардийн.

В излязлата неотдавна последна версия на Windows 10 поддръжката на смесена действителност е измежду основните нововъведения. Амбицията на Майкрософт е, с изключение на за развлечение, тази технология да се употребява в ръководството на операционната система и потребителския програмен продукт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР