Комплексният онкологичен център във Враца има нужда от още един

...
Комплексният онкологичен център във Враца има нужда от още един
Коментари Харесай

КОЦ-Враца има нужда от още един линеен ускорител за лечение на онкологични заболявания /снимки/

Комплексният онкологичен център във Враца има потребност от още един линеен ускорител за лекуване на пациентите от Северозападна България, съобщи пред кореспондент на организация BulNews началникът на отделението по лъчелечение доктор Теодора Стефанова.
Необходимостта от още един ускорител е поради неизбежните планови поправки на работещата сега високотехнологична инсталация, разясни доктор Стефанова. По думите ѝ с действието на още един подобен уред няма да се постанова работата в отделението да прекъсва.
В момента Лъчелечението разполага с 54 кревати, като на пациентите се организира предоперативна, следоперативна и окончателна лъчетерапия, а постоянно и обезболяваща палиативна, когато няма друго средство за лекуване. Пациентите на КОЦ-Враца и по-специално на отделението по лъчелечение не са единствено от Северозапада, само че и от Плевен, Ловеч, Габрово, Сандански и други градове в страната.
В отделението работят 34 висококвалифицирани лекари, физици и лаборанти. Целта на личния състав му е посредством суперпрецизна терапия да унищожат тумора с оптималната отбрана на сериозните органи.
„ Това е най-ефективното лекуване на пациентите “, безапелационна е доктор Теодора Стефанова. Отделението по лъчелечение на Комплексния онкологичен център във Враца е мястото, където всяка година от онкозаболявания сполучливо се лекуват хиляди българи от страната.
Д-р Стефанова прецизира, че е значимо хората да знаят, че всичко е гратис - цялото лекуване на едно заболяване, от влизането през вратата на отделението до излизането, се поема от Здравната каса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР