Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен разполага с нов линеен

...
Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен разполага с нов линеен
Коментари Харесай

Комплексният онкологичен център в Шумен разполага с нов линеен ускорител и ехограф


Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен разполага с нов линеен ускорител и ехограф, оповестиха от лечебното заведение.  

Близо пет милиона лв. коства новият линеен ускорител и адаптирането на особено построен за задачата бункер, където техниката се инсталира и се чака да проработи до месец. Апаратурата е закупена със средства на КОЦ – Шумен и банков заем, изтеглен от лечебното заведение. Отделението му по образна диагностика към този момент разполага и с нов ехограф от най-голям клас, окомплектован съгласно най-новите трендове в ултразвуковата диагностика, дарен от притежателя на шуменската компания „ Алкомет “ Фикрет Индже, прецизират от лечебното заведение. 

За да поддържаме високото равнище на диагностика и лекуване на пациентите, се нуждаем от непрестанно осъвременяване на техниката, с която работим. В момента тече социална поръчка на обща стойност към един милион лв. за закупуване на други нови апарати, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция шефът на лечебното заведение доктор Свилен Арнаудов. 

„ Новият линеен ускорител с който разполага КОЦ – Шумен се употребява за лекуване на всевъзможен тип доброкачествени и злокачествени тумори. Радиохирургичните интервенции имат необятно приложение при лекуване на мозъчни тумори и метастази в региона на главата и шията. С този уред туморите се облъчват извънредно точно, съсредоточено и за малко време, без да се облъчват други елементи на тялото “, означи доктор Арнаудов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР