„Комплексни са причините за това, което се случва. Има обективни

...
„Комплексни са причините за това, което се случва. Има обективни
Коментари Харесай

Нинова: Нито едно от наводненията не е единствено заради дъжда – няма как от небето да валят шарани

„ Комплексни са аргументите за това, което се случва. Има справедливи и субективни аргументи. Обективните са естествените, тях не можем да спрем. Лошото е, че е като сериен филм на ужасите – Бисер, Мизия, Аспарухово, Карлово, Царево, повтаря се едно и също нещо с един и същи резултат. Но настоявам, че нито едно от наводненията през последните години не е само по причина на дъжда. Има и други аргументи, а и съм го виждала с очите си: няма по какъв начин от небето да валят шарани. Така беше в Мизия, в този момент чух и една жена в наводнения регион да споделя, че по площадите към този момент има сладководна риба, не от морето”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице”.

Тя не скри, че влага доста страст в тази тематика, защото е претърпяла едно от наводненията – в Мизия. „ Тогава бях на Бузлуджа и ми се обадиха, имаше явна заплаха да се залее нашия град. Хукнах натам. През огледалото на колата обратно видях 3-метра вълна по какъв начин се движи зад нас”, описа Корнелия Нинова.

Тя обаче бе безапелационна – има четири казуса, има и четири решения, и уточни язовири, реки, гори и обири.

За язовирите: Нинова акцентира, че през днешния ден министър-председателят е признал в Парламента на неин въпрос, че 2 язовира са прелели над Царево. „ Ще се спра на решението, тъй като от дълго време работя над това - и поради страст, и поради предпочитание повече да не се случва. Като вицепремиер и министър на стопанската система се занимавах доста с тая тематика, желаех да я решим, не ни стигна времето” добави тя.

Тя сподели картата на язовирите в България, акцентира, че това е голямо благосъстояние на води като назова цифрата - 6 844 язовира. Нинова очерта главния проблем – разпокъсаната благосъстоятелност: „ Никой не носи отговорност, всеки трансферира отговорността на другия. 4962 са общинските язовири, за които общините нямат пари да ги поддържат. 719 са благосъстоятелност на Министерството на земеделието, 499 бяха в Министерство на стопанската система, 312 сме ги записали като други, тъй като не се знае чии са, 157 са на Сдружение за напояване, 144 – частни. 38 са на енергетиката, те са значими, и 13 са държавна благосъстоятелност. Т.е. – над 10 институции или физически лица са притежатели и дават отговор за язовирите ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР