Комплексна психиатрична експертиза ще установи дали подсъдимият Иван Кокинов е

...
Комплексна психиатрична експертиза ще установи дали подсъдимият Иван Кокинов е
Коментари Харесай

Намушкана 19 пъти ученичка от Бургас иска 100 000 лв. обезщетение

Комплексна психиатрична експертиза ще откри дали подсъдимият Иван Кокинов е вменяем

Окръжният съд в Бургас организира разпоредително съвещание по дело за опит за ликвидиране, по което обвиняем е 28-годишният Иван Кокинов, написа " 24chasa.bg ".

На 27 юни м.г., на бул. „ Транспортна “ в града, Кокинов атакува без причина ученичката Селим Ф. и я намушка 19 пъти с нож, като огромна част от прободните рани попадат в гърба на момичето, а останалите са във врата и рамото.

Нападението е без никаква причина и става до момента в който 17-годишната Селим, още едно момиче и две момчета вървят по булеварда, в посока към домовете си в к-с " Изгрев " - Ненадейно Иван Кокито изскочил от храстите и подгонил младежите. Те се разбягали, само че Селим се спънала и паднала. Тогава била нападната от озверелия нападател, който работил под въздействието на опиати.

Според прокуратурата нападението е осъществено с особена свирепост. В съда потърпевшата Селим бе конституирана като цивилен просител и частен обвинител. Магистратите одобриха за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане предявения от потърпевшата цивилен иск против подсъдимия в размер на 100 000 лева

Според отбраната на Иван Кокинов има учредения за разглеждане на делото по реда на Съкратеното правосъдно разследване. Адвокатът изиска да бъде назначена правосъдно психиатрична-психологична експертиза, с оглед изясняване психологичното положение на подсъдимия и опцията за съответно присъединяване в наказателния развой.

Окръжните магистрати дефинираха настояването на отбраната за основателно и излязоха със мнение, че е належащо да бъдат събрани писмени доказателства по отношение на психологичното положение на Кокинов.

От затворническата болница в Ловеч ще бъде изискана здравната документи за провежданото лекуване на Иван Кокинов. Той е бил в психиатричното поделение от юни т.г. до 11 август.

Назначена бе сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза, която да отговори дали към сегашния миг Иван Кокинов страда от тежко психологично заболяване, което да пречи на провеждането на наказателното произвеждане и на опцията на подсъдимия да взе участие пълноценно в него и да пази правата и законните си ползи.

Следващото съвещание по делото е планувано за 08.11.2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР