Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ)

...
Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ)
Коментари Харесай

Община Мездра осигури лаптопи на 15 деца и младежи в риск от трите Центъра за настаняване от семеен тип

Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в Мездра получи 15 портативни компютри и 3 лазарни принтери, оповестиха от локалната администрация,
Те са закупени по Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас на Министерство на труда и обществената политика (МТСП).
Новите преносими компютри с лицензиран програмен продукт ще се употребяват от 15-те деца и младежи в риск, настанени в трите Центъра за настаняване от фамилен вид към комплекса. Със средства по същата стратегия ще бъдат покрити разноските на трите центъра за интернет до края на тази година.
Целта е да се обезпечи непрестанен учебен развой на децата и младежите, лишени от наставнически грижи, както и да се подкрепи тяхната автономия. С поддръжката за асимилиране на образователния материал след това ще се покачат възможностите им за сполучливо довеждане докрай на образователната година, прекосяване в последваща форма на образование, а за някои от тях - опция за придобиване на степен на обучение, професионална подготовка по специалност и усъвършенствани шансове за професионална реализация на пазара на труда и съкращаване на прехода от учебно заведение към работното място.
Новите придобивки за потребностите на КСУДЛУ са обезпечени откакто през месец август Община Мездра и Фонд „ Социална протекция “ към МТСП подписаха контракт за финансиране осъществяването на план за закупуване на портативните компютри и лазерни принтери, както и за покриване на разноските за интернет до 31.12.2020 година, по Целевата стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.
Бюджетът на плана е на обща стойност 8 310 лева с включен Данък добавена стойност, а продължителността на плановите действия - до 15 ноември 2020 година

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР