Комплекс от 21 сгради с обща площ 33 000 кв.

...
Комплекс от 21 сгради с обща площ 33 000 кв.
Коментари Харесай

Най-големият център за дългосрочни грижи в Югоизточна Европа отваря врати в полите на Витоша


Комплекс от 21 здания с обща повърхност 33 000 кв. м. следва да се трансформира във водещия снабдител на услуги за дълготрайни грижи и рехабилитация от най-високо качество освен в България, а и в целия район. Базата на е проектирана на 35 дка в подножието на Витоша и включва 13 еднофамилни къщи за настаняване на възрастни хора от фамилен вид, Хоспис, Медицински център и Център за грижа за паметта, които към този момент одобряват резиденти и пациенти. През 2021 година следва да бъде открита и съвременна болница за рехабилитация.

Сред огромните преимущества на се откроява основаването на микро-социална среда и осмислянето на всекидневието на пациентите. Личното отношение на екипа от висококвалифицирани експерти обезпечава предпоставки за отделяне на фамилна конюнктура за резидентите, с което слага услугите за дълготрайни грижи на най-високо равнище в цяла Югоизточна Европа. Резиденцията за възрастни от фамилен вид се състои от 13 еднофамилни къщи, ситуирани наоколо до приюта. Центърът за хора с разнообразни форми на деменция също предлага опция за настаняване, като приема и на дневна база.

Наред с комплекса, съсредоточен върху грижата за физическото, психическо и прочувствено положение на пациентите и резидентите, БЛОКС предлага и домашни профилирани грижи, съобразени с потребността на обособения човек. Хосписът от своя страна също е построен по този начин, че да дава отговор на характерните потребности, стаите са оборудвани с високотехнологични медицински кревати с антидекубитални матраци и лична кислородна апаратура.
 Снимка 509631
Илиан Григоров, създател и изпълнителен шеф на Блокс : " Създадохме този план с упоритостта да го превърнем в синоним за изключителна грижа към възрастното население и да въведем най-съвременните стандарти и практики в нашите домове и центрове. Вярвам, че ще го реализираме с помощта на екип от най-хубавите експерти, които ще се погрижат за Вас или за Вашите близки. "

В напреднала фаза на градеж е модерният център за рехабилитация, който включва болница със 100 кревати и център за извънболнична помощ. Амбицията е през 2021 година в рехабилитационната болница за първи път в България да бъдат препоръчани технологии като антигравитационни пътеки, басейн за хидротерапия и водна бягаща пътека, както и високотехнологични роботизирани апарати за оживление. В подготовката и построяването на тези услуги Блокс си сътрудничи с най-престижния център за рехабилитация в света - Шърли Райън Абилити Лаб (Shirley Ryan Ability Lab), номер 1 в Съединени американски щати през последните три десетилетия и с максимален проучвателен бюджет в света в тази област. Проектът на постройката е дело на водещото архитектурно студио за лечебни заведения - HKS Architects.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична Община, разяснява: " Искам да поздравя екипа на Илиан Григоров и BLOCKS Health and Social Care със основаването на Център за дълготрайни и палеативни грижи в София. Безспорна е потребността от добра среда и професионални грижи за хората, страдащи от разнообразни болести. За мен е доста значимо, че с тази задача се ангажират освен институциите, само че и бизнесът и организации, които имат опит, експертиза и предпочитание да създадат най-хубавото, с цел да се усещат по-добре техните пациенти. Освен от здравна грижа, хората, настанени в обществени домове, а и техните близки имат потребност от схващане и духовна поддръжка. Изграждането на едно място на къщи за настаняване на възрастни хора от фамилен вид, Хоспис, Медицински център и Център за грижа на паметта, както и съвременна болница за рехабилитация подсигурява добра грижа и сложна услуга за пациентите и възрастните хора. Пожелавам триумф на вашето начинание. "
 Снимка 509632
Целта на комплекса е да дава изцяло и новаторско решение в региона на рехабилитацията, дълготрайните и палиативни грижи съгласно последните международни стандарти. е построен по този начин, че да затвори целия цикъл от действия и услуги, поставяйки индивида в центъра на своята задача. По-развитите медицински практики отвън страната ни демонстрират, че към 45% от хората, изписани от болница, постъпват в профилирано място за продължение на лекуването. Демографските характерности на популацията у нас допускат повишена потребност от целеустремено развиване в областта на палиативната грижа. Около 1,5 милиона българи са на възраст над 65 години, 200 хиляди от тях са над 80-годишна възраст. Средният брой кревати за дълготрайна грижа в Европейски Съюз е 750 на всеки 100 хиляди души, а в България тази цифра е едвам 30. Услугите на Блокс ще се явят като естествено продължение и значим съставен елемент от цялостната здравна грижа.

За BLOCKS Health and Social Care:

Blocks Health and Social Care е учредена през 2018 година за създаване на платформа за вложение в услуги за рехабилитация и дълготрайни грижи в Югоизточна Европа. Услугите са разпределени в следните категории Блокс Рехабилитация, Блокс Грижи за възрастни, Блокс Грижа за паметта, Блокс Хоспис, Блокс Домашни грижи и Блокс Медицински център. Зад построяването на модерния комплекс стои мажоритарният притежател Darzalas Capital - капиталова компания със седалище в Люксембург, основана да влага в опазването на здравето и обвързваните със опазването на здравето бизнеси в Югоизточна Европа. Наскоро компанията закупи 89,9% от акциите на Центъра за здравна рехабилитация Filoktitis, най-голямото частно заведение от този вид в Атина, Гърция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР