Компетентността по отношение на течни горива в България не е

...
Компетентността по отношение на течни горива в България не е
Коментари Харесай

Радев: Компетентността по отношение на течни горива в България не е в енергийното министерство


Компетентността във връзка с течни горива в България не е в Министерство на енергетиката. Мога, обаче, да споделя персоналните ми усещания. Виждам, че актът и предлагането за анулация на дерогацията на „ Лукойл " не беше подкрепено в Комисия по енергетика. Според мен, тридневният период е прекомерно нападателно очакване. Допускам, че то се прави по-скоро да предизвика въпреки всичко и съответни дейности по-нататък, макар че такива към този момент виждаме, че подхващат от страна на управлението на рафинерията. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев.

„ Аз използвах случая и съм разговарял с нашия нов представител в Надзорния съвет Бойко Ницов и за неговата експертна оценка кое, какво, по какъв начин е допустимо. Заедно обсъждахме това, че фактически една огромна група от различни петролни първични материали е обсъждана – това е правилно, в годините ", сподели енергийният министър.

Той уточни, че софтуерни решения има.

„ Тези софтуерни решения надали могат да станат за 24 часа или за 72 часа, само че в случай че това се употребява като инструмент, който да насърчи едни по-енергични ограничения, за какво не. Мисля, че разсъдъкът в последна сметка там ще надделее ", добави министър Радев.

Министърът на енергетиката добави, че това, което е значимо, е да не се провокират непотребни разтърсвания на вътрешния пазар.

„ Дерогацията в последна сметка не е фокусирана върху това по какъв начин софтуерно работи рафинерията, а е фокусирана върху това да не основава дефицити на пазарите на петролните артикули ", акцентира той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР