Компетентността на фермерите в Болярово не е достатъчно солидна -

...
Компетентността на фермерите в Болярово не е достатъчно солидна -
Коментари Харесай

Дамян Илиев: България все още е със статус страна с чума по дребните

" Компетентността на фермерите в Болярово не е задоволително солидна " - това разяснява лекар Дамян Илиев, шеф на Българска организация по сигурност на храните в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия, по отношение на решението на районния съд в Елхово да анулира санкцията, наложена на Ана Петрова от Болярово. Миналото лято тя отхвърли да допусне ветеринарни лекари до стопанството си, макар че в нея бяха открити две позитивни проби за чува по овцете.


Районният съд в Елхово анулира санкцията от 1900 лв. за стопаните от град Болярово, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им. Санкциите беше наложена от инспекторите в Ямбол предишното лято.
 Съдът анулира санкцията на животновъда Ана Петрова от Болярово Съдът анулира санкцията на животновъда Ана Петрова от Болярово
Райония съд в Елхово анулира наказателното разпореждане и санкция от 1900 лева на Ана Петрова от Болярово, наложена от Областната дирекция по сигурност...

Тогава Болярово беше оповестено за огнище на чума, само че фермите не разрешиха на инспекторите да влязат в парцелите им.
" Отиваме на втора инстанция ", съобщи лекар Илиев.
Той добави, че до момента в който не е унищожено угнището в тази плантация (в Болярово - б.р.) статусът на България ще е, че в страната има чума по животните:
" България е страна със статус " страна с чума по дребните " и ще се води още шест месеца до момента в който няма заличаване на угнището. " Повече от диалога с шефа на БАБХ вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР