Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и

...
Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и
Коментари Харесай

Удължиха до края на март компенсациите за бизнеса заради високите цени на тока

Компенсирането на небитовите консуматори и на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи поради високите цени на електрическата енергия ще продължи до края на март. Това реши държавното управление на днешното си съвещание, одобрявайки стратегия за компенсиране за интервала 1 януари - 31 март 2023 година

Индикативният бюджет на програмата е близо 330 млн. лева като от нея ще се възползват всички към 633 хиляди небитови крайни клиенти на електрическа сила, както и операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи за софтуерните им разноски. Средствата ще бъдат обезпечени от целевите вноски, които задължените лица вършат във фонда „ Сигурност на електроенергийната система “.

Предвижда се всички небитови крайни клиенти да бъдат обезщетени напълно за разликата сред действителната средномесечна борсова цена за базов товар на сегмента " Ден напред "  на Българската самостоятелна електроенергийна борса (БНЕБ) за съответния месец и базовата цена от 200 лв/МВтч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР