Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и

...
Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и
Коментари Харесай

Държавата компенсира бизнеса за цените на тока до края на март

Компенсирането на небитовите консуматори и на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи поради високите цени на електрическата енергия ще продължи до края на март 2023 година

На днешното си съвещание служебното държавно управление утвърди стратегия за компенсиране за интервала 1 януари 2023 - 31 март 2023 година, която надгражда предходните. Тя обгръща към 633 хиляди небитови крайни клиенти на електрическа сила, като ще подкрепя и електропреносните и електроразпределителните сдружения за софтуерните им разноски, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Индикативният бюджет на програмата е в размер на близо 330 млн. лева За компенсиране на всички небитови крайни клиенти на електрическа енергия и за операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи при постигане на средномесечна борсова цена за базов товар на сегмента " ден напред " на БНЕБ над избраната от КЕВР планирана пазарна цена за настоящия регулаторен интервал. Парите ще бъдат обезпечени от целевите вноски, които задължените лица вършат във фонда " Сигурност на електроенергийната система ".
 Бизнесът съзря изгода в неналичието на постоянен кабинет - няма кой да задушава фирмите
Бизнесът съзря изгода в неналичието на постоянен кабинет - няма кой да задушава фирмите

Търговско-промишлената палата чака възстановяване на икономическата обстановка през 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР