Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и

...
Компенсирането на небитовите потребители и на операторите на електропреносната и
Коментари Харесай

Компенсациите за бизнеса за скъпия ток продължават

Компенсирането на небитовите консуматори и на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи поради високите цени на електрическата енергия ще продължи до края на септември 2022 година Това реши държавното управление на днешното си съвещание, приемайки стратегия за компенсиране за интервала 1 юли 2022 – 30 септември 2022 година, оповестяват от Министерския съвет.

Тя надгражда предходните настоящи аналогични документи, създадени и признати, с цел да понижат отрицателните последствия върху бизнеса от високите енергийни цени. От нея ще се възползват всички към 633 хиляди небитови крайни клиенти на електрическа сила, както и операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи за софтуерните им разноски.

 

Индикативният бюджет на програмата е в размер на 2. 448 милиарда лева, от които близо 2.301 милиарда лева са планувани за компенсиране на небитовите крайни клиенти и 147 млн. лева – за операторите. Средствата ще бъдат обезпечени от спомагателни целеви вноски, които държавните предприятия от бранш " Енергетика “ ще дават на фонда " Сигурност на електроенергийната система “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР