Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на

...
Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на
Коментари Харесай

Компенсират с по 2 хил. евро блокираните коли в снега в Гърция

Компенсация от 2 хиляди евро ще изплати компанията концесионер на магистралния околовръстен път на Атина " Атики Одос " за всеки от колите, които бяха блокирани тази нощ на пътя поради изобилния снеговалеж в региона, оповестява " Катимерини ".

Компенсацията е била поискана от премиера Кириакос Мицотакис и компанията се е съгласила.

Според оценки, обявени от представител на държавното управление, тази заран на пътя са били блокирани най-малко 1200 автомобила, в които към момента е имало към 200-300 души.

Цяла нощ елементи на гражданската отбрана и на армията са работили за освобождение на блокираните на пътя транспортни средства, някои от които са останали в снега в продължение на 20 часа. В интервенцията са взели участие 232 спасители с 38 коли и 3 специфични машини. На блокираните са били раздадени 1040 одеяла, 4500 бутилки вода, 570 порции храна, 120 сандвича, 200 кроасана, 160 шоколада и 40 коняка. Все още блокирани остават стотици транспортни средства. Около 300 души са били превозени с трен до хотели на интернационалното летище " Елефтериос Венизелос ".

На атинското летище " Елефтериос Венизелос " доста полети се правят със забавяне, а други са анулирани.

Съобщава се и за спирания на електроснабдяването на доста места, в това число в Атина, поради претоварване на трансформаторите. Властите се безпокоят и от повишеното общо ползване на електрическа енергия, макар че работят всички налични мощности. Вчера потреблението е достигнало до 8700 мегавата, а през днешния ден се чака да бъде още по-високо. Днес цената на електрическата енергия на едро в Гърция е 280,81 евро на мегаватчас или с 16 % по-висока от през вчерашния ден.

Продължават проблемите и на остров Евбея с доста ниски температури, снеговалежи и спирания на електрозахранването.

Гражданската отбрана е в нараснала степен на паника в столичната област Атика, както и в Евбея, Беотия, Цикладските острови, Крит, Спорадите и Додеканезите, заяви АНА-МПА.

В тези региони са затворени учебните заведения, както и частните предприятия като се изключи питателните магазини, аптеките, бензиностанциите и другите услуги със значение за превъзмогване на следствията от неприятното време

Не се правят курсовете от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион поради мощните северни ветрове, които в Егейско море доближават до осма-девета степен по скалата на Бофорт.

Към островите в Аргосароническия залив пътуват единствено фериботи от затворен вид.

Не пътуват и корабите по линиите Агия Марина - Неа Стира и Керамоти - Тасос.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР