Компенсация на фирмите за скъпия ток, повече държава в икономиката,

...
Компенсация на фирмите за скъпия ток, повече държава в икономиката,
Коментари Харесай

Ниновата рецепта за изправянето на икономиката ни. 4-те й стъпки са

Компенсация на компаниите за скъпия ток, повече страна в стопанската система, проектът за възобновяване, директна поддръжка за компаниите, изключително на дребните и междинните.

Тези избавителни, както ги дефинира самата тя, дейности на държавното управление, откроява водачът на Българска социалистическа партия, министър на стопанската система и вицепремиер Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград, пред който тя показа икономическите параметри на Бюджет 2022.

" Спасяваме стопанската система с четири дейности. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лева на мегаватчас електрическа енергия за компаниите ", споделя Нинова, представена в известие на Столетницата.

Според нея и средносрочните ограничения са заложени в бюджета - капиталови разноски от страна на страната, които се " удвояват от 2.9% на 5.8% от Брутният вътрешен продукт ".

" Повишаване и приходите, което ще усили потреблението, като Планът за възстановяне и резистентност е стратегическата политика за стопанската система ", отбелязва още министърът.

" Ключово значимо е в него да се акцентира повече на директната помощ за компаниите и по- малко на финансовите принадлежности. Особено внимание би трябвало да обърнем на дребните и междинни предприятия. Стабилизирането на стопанската система и промишлеността е гаранция за напредък. При вярна политика в идващите месеци можем да реализираме и повече от заложения 4.8 % растеж на Брутният вътрешен продукт ", счита Корнелия Нинова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР