Компенсации за май и юни от 200 лв., под 200

...
Компенсации за май и юни от 200 лв., под 200
Коментари Харесай

Правителството ще компенсира високите цени на тока: 80% от повишението на цената над 200 лв. ще е без таван

Компенсации за май и юни от 200 лева, под 200 лева и всичко над 200 лева на мегават да бъде обезщетено с 80% от дъражвата. Това съобщи министър председателят по време на брифинг в Министерски съвет. 

По думите му това дава опция българския бизнес да няма притесненя за май и юни.

Договорихме се, че цените от април за природния газ също ще бъдат обезщетени от страната. Обсъдихме триумфите на българското държавно управление с договарянето на природен газ дълготрайно. обстоятелството че азерския газ ще потече в цялостните си количества от 1 юли, без значение по кое време се приключва гръцката връзка. Не е било тъй като няма потенциал този газ да бъде вкаран, означи Петков. 

Разбрахме се, че дружно с бизнеса ще работим дружно за законопроект, който да даде дълготраен механизъм за обезщетения. Да имаме дълготраен проект, в който всеки един от бизнесите да могат да предвиждат какви ще им бъдат разноските за сила, добави още министър председателят. 

Имахме позлвотворен разговор. Срещнахме общите ползи на цялото общество. Мерките, които държавното управление даде обещание да продължат е с експлицитната сделка, че ще имаме дълготрайно и трайно решение от 1 юли насетне. Ние можем да успокоим всички бълграски бизнесмени, всички работещи хора и всички тези, които чакат цените да не се повишават, а да се покачват възможностите на хората да бъдат по-платежеспособни. Търсим решения и разчитаме и в бъдеще да имаме потребен разговор. подобен, какъвто беше през днешния ден, посочи представител на работодателските организации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР