Компанията Zero Carbon Farms отглежда зеленчуци и подправки в Клапъм,

...
Компанията Zero Carbon Farms отглежда зеленчуци и подправки в Клапъм,
Коментари Харесай

Превърнаха бивше британско бомбоубежище в екоферма

Компанията Zero Carbon Farms отглежда зеленчуци и подправки в Клапъм, Южен Лондон, в гъсто обитаем регион, в който няма място за обичайно земеделие. Но на 30 метра подземен се намира бомбоубежище от времето на Втората международна война, където компанията е разположила оранжерията си.

Вертикалното земеделие - по този начин се назовава производството на селскостопански култури на разнообразни етажи, постоянно в следена среда, е бързо разрастващ се бранш, в чиито планове се вливат милиарди долари по целия свят.

Отглеждането на растения при изкуствено осветяване обаче е по-енергоемко от обичайното земеделие и високите индустриални разноски се трансфораха в проблем за отвесните ферми по целия свят. " Това, което прави тази промишленост толкоз забавна и предизвикателна, е, че никой до момента не е съумял да реши този проблем ", споделя шефът по развиване на бизнеса на Zero Carbon Farm Оливия О`Брайън.

Подземното разположение на фермата обезпечава вградена изолираност против студа. Компанията разполага с по този начин нареченото " виртуално частно окабеляване ", което...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР