Компанията зад ChatGPT и DALL-E създаде инструмент за разпознаване на

...
Компанията зад ChatGPT и DALL-E създаде инструмент за разпознаване на
Коментари Харесай

OpenAI създаде дийпфейк-детектор, който разпознава генерираните от DALL-E 3 изображения с 98% точност

Компанията зад ChatGPT и DALL-E сътвори инструмент за различаване на изображенията, генерирани от изкуствен интелект.

Понастоящем класификаторът работи единствено с резултати, генерирани от личния DALL-E 3 генератор на изображения на OpenAI, само че с висока акуратност.

По време на вътрешните проби, инструментът разпознава вярно „ изкуствените “ изображения в 98% от случаите. Съобщава се, че класификаторът може също по този начин да разпознава и общи модификации с ниско влияние, като компресиране, изрязване и промени в наситеността.

От през днешния ден OpenAI приема заявки за достъп до класификатора за своята първа група тестери, в това число и проучвателен лаборатории и фокусирани върху науката журналистически организации с нестопанска цел, посредством Програмата за достъп до проучвания.

OpenAI също възнамерява да добави водни знаци за идентифициране на цифровото наличие (снимки или аудио), които „ не могат да бъдат отстранени “ и ще се причисли към отрасловата група C2PA, която към този момент включва Гугъл, Microsoft и Adobe.

На фона на изборите в Съединените щати и в света като цяло, злоупотребата с инструментите за изкуствен интелект нараства — единствено през април да вземем за пример подправени видеоклипове на двама холивудски артисти, критикуващи премиера Нарендра Моди, се разпространиха онлайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР