Компанията зад бранда казина Palms Bet – Телематик Интерактив България“

...
Компанията зад бранда казина Palms Bet – Телематик Интерактив България“
Коментари Харесай

Компанията зад Palms Bet напредва с международните си планове

Компанията зад марката казина Palms Bet – „ Телематик Интерактив България “ – напредва с проектите си за нахлуване на нови пазари, като Перу и Кения, и продобиване на спомагателен пазарен дял там. Това стана ясно от срещата на вложителите с изпълнителния шеф на компанията Лъчезар Петров и финансовия шеф Красимир Тахчиев.

От началото на годината компанията закупи лиценз в Кюрасао и основа дъщерното си сдружение в Перу – стъпка, която се приготвя месеци наред. Компанията към този момент навлиза и по-активно на кенийския пазар.

„ Телематик Интерактив България “ е изготвила и своята тактика и проект за деяние във връзка с корпоративните ESG политики за резистентност, които ще бъдат внедрени „ в цялостен мащаб “ тази година.

Компанията – първата от хазартния бранш, листната на Българската фондова борса – сега прави и организационно преструктуриране за възстановяване на вътрешните процеси.

„ Телематик Интерактив България “ чака финално утвърждение от регулатора за промяна на спортната си платформа с различна.

Сайтът в Перу към този момент е пуснат, като сега е в тестови интервал в действителна среда

Съвсем скоро се надявам да стартира разширение на пазарното наличие в страната “, разяснява изпълнителният шеф на " Телематик Интерактив България " Лъчезар Петров.

Стратегическите проекти на сдружението в Латинска Америка и реализацията им са съгласувани и осъществени с крайния притежател на мажоритарния акционер в сдружението Роси МакКий.
Какво се случва на пазара?
След като от няколко години насам има доста нахлуване на българския пазар на редица нови
хазартни компании, в последните месеци темповете понижиха, разяснява Лъчезар Петров и добави, че през първото тримесечие на 2023 година на пазара има единствено един нов участник.

В края на предходната година, по време на Световното състезание по футбол огромна част от онлайн операторите участваха в малкия екран и онлайн и това продължи и през първото тримесечие на новата година. Нашето рекламно наличие в телевизионния канал е лимитирано, като по този начин сдружението съблюдава политиката си за разходната част, както и за виновната игра, която то изповядва “, изясни Петров.
Финансови резултати
Компанията регистрира растеж на приходите през първото тримесечие с 23% на годишна база, както и съществено нарастване на дейните клиенти с помощта на ефикасна маркетингова акция. Наблюдава севъзстановяване на тренда за увеличение на междинния доход от клиент, както и невисок коефициент на отпадане от към 4%, което компанията изяснява с създаване на лоялна потребителска база и добре готови експерти за обслужване на клиенти.

Детайлен разбор демонстрира, че
казино игрите не престават да образуват 87% от приходите, където компанията се похвали с конкурентно преимущество.

„ Телематик “ регистрира и сполучливо задържане на позициите на пазара в условия на нападателна конкуренция с помощта на стратегическия метод във връзка с пазарното позициониране и сполучлива рекламна акция.

Пазарът към момента има капацитет за доста развиване и забележителен растеж в приходите на годишна база “, разяснява Тахчиев.

Въпреки че приходите се усилват, чистата облага в общи линии се резервира на миналогодишното равнище от към 6.5 млн. лева Причините финансовият резултат да се резервира съвсем неизменен са спомагателните маркетингови акции, които тази година са осъществени точно в първото тримесечие, и отрицателният резултат от преоценка на доларовите експозиции с общ резултат от 1.2 млн. $.

Имаме вложения в американски ДЦК и там имаше преоценка на валутната експозиция “, изясни финансовият шеф на компанията. Ако не бяха тези фактори, Тахчиев регистрира, че действително чистата облага щеше да е със 17% по-голяма.

Компанията регистрира лек растеж на паричния поток, който на практика е еднакъв на осъществената чиста облага поради характера на бизнеса, защото паричният поток рядко отива за оборотен капитал или вложения в дълготрайни активи и по този начин осъществената облага е в съвсем същия размер като свободния паричен поток.

„ Телематик “ акцентира, че рентабилността на облагата продължава да е висока – покрай нормалните равнища, а рентабилността на продажбите и вложения капитал – над междинната за бранша.

Начинът, по който ние седим на пазара, ни дават убеденост, че наклонността на растежи ще се резервира “, акцентират от компанията.
Дъщерната „ СТ Интерактив “
Доставчикът на игрално наличие „ СТ Интерактив “, дъщерно сдружение на „ Телематик Интерактив България “, също изпраща сполучливо тримесечие. Компанията е сключила над 20 контракта с нови клиенти и е стартирала активност с 21 нови оператора, което се чака да увеличи приходите. Дружеството е взело участие и на едно от най-големите изложби в промишлеността в Лондон, с което ускорява наличието си със подписани нови покупко-продажби.

Компанията съумява да наложи и нов вид игри, които са пуснати преди 9 месеца и към този момент са се наложили. Отчита и растеж на приходите за първото тримесечие даже и по отношение на четвъртото от предходната година, макар че по традиция първото тримесечие на годината е по-слабо.

„ СТ Интерактив “ продължава да работи варху нови концепции за игри, както и върху узаконяването на игри за нови пазари през второто полугодие. Компанията е и в начален стадий на подготовка за създаване на стрийминг студио за игри онлайн.

Пазарът и наклонността ни дават религия, че това е артикул, който има съществено бъдеще и може да повишим с него приходите си “, изясни Петров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР