Компанията за вятърна енергия на „Росатом“ - „НоваВинд“, започна доставки

...
Компанията за вятърна енергия на „Росатом“ - „НоваВинд“, започна доставки
Коментари Харесай

„Росатом“ осигурява зелена енергия на големи пристанищни терминали в Русия

Компанията за вятърна сила на „ Росатом “ - „ НоваВинд “, стартира доставки на електрическа енергия за транспортно-логистичния холдинг „ Дело “, който ръководи огромни пристанищни контейнерни терминали в Русия. Партньорството се осъществя посредством дъщерните сдружения „ Атоменергопромсбит “ и „ ДелоПортс “, съобщи ТАСС.

От началото на годината зърненият терминал КСК и контейнерният НУПЕК на пристанището в Новоросийск употребяват електрическа енергия, напълно създадена във ветропаркове и са първите в Русия крупни обекти на бреговата инфраструктура, осъществили цялостен преход към възобновима сила. По оценки на „ НоваВинд “ евентуалното понижаване на въглеродните излъчвания, с помощта на прехода към вятърна сила на двата терминала, може да доближи надлежно 6,8 и 5,7 хиляди тона СО2, по отношение на обичайните източници на електрическа енергия от природен газ.

„ Росатом “ поредно осъществя тактиката си за произвеждане на нисковъглеродна сила въз основата на АЕЦ и ВЕИ. „ НоваВинд “ оказва помощ за редуциране на въглеродния отпечатък в съветската енергетика и дава на сътрудниците си спомагателни принадлежности за реализиране на задачите в региона на устойчивото развиване “, означи заместител генералният шеф на компанията Григорий Назаров. Според генералния шеф на „ ДелоПортс “ Игор Яковенко планът „ Зелено пристанище “ се развива и това е извънредно значимо за модернизацията на предприятията на компанията. По думите му тяхната продуктивност ще се усилва, а товарът върху екологията ще понижава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР