Компанията за видео стрийминг Netflix съобщи, че броят на абонатите

...
Компанията за видео стрийминг Netflix съобщи, че броят на абонатите
Коментари Харесай

Netflix премина прага от 200 млн. абонати

Компанията за видео стрийминг Netflix заяви, че броят на клиентите й в света е минал границата от 200 млн., съобщи Ройтерс.

От компанията също по този начин предвидиха, че към този момент няма да имат потребност от заеми, с цел да финансират необятния си набор от сериали, излъчвания и филми.  

На фона на новината акциите на Netflix нарастнаха с 11,97% в следборсовата търговия. Тези резултати оправдаха тактиката на компанията да взема заеми, с цел да се конкурира с огромните холивидски студиа с разнообразно програмно наличие на голям брой езици.

Най-голямата стрийминг услуга в света е поела задължения от над 15 милиарда $ за по-малко от десетилетие. Вчера компанията съобщи, че чака свободният й паричен поток да излезе на нулата през 2021 година, като добави в писмо до акционери, че към този момент няма да има потребност от набиране на външно финансиране за ежедневните си интервенции.

„ Това развиване контрастира със обстановката пред Disney и другите нови участници на пазара на стрийминг услуги, които чакат да губят пари от бранша през идните години “, разяснява Ерик Хагстром от eMarketer

В интервала октомври-декември Netflix е съумяла да притегли 8,5 млн. нови клиенти, като упованията на Уолстрийт бяха за растеж от 6,1 млн. сочат данни на Refinitiv. Това се случва макар възходящата конкуренция на пазара и покачването на цените в Съединени американски щати. С новите клиенти общият брой на потребителите на Netflix в света доближава 203,7 милиона.

Ръстът на клиентите през 2020 година е по-голям в съпоставени с всяка предишна година, като съгласно анализаторите това се дължи на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, които принудиха хората да си останат у дома.

От компанията разясниха, че по-голямата част от растежа на клиентите през предходната година е регистриран отвън Съединени американски щати и Канада - 83% от новите консуматори не са от Северна Америка.

За последното тримесечие на 2020 година Netflix регистрира доходи от 6,64 милиарда $ по отношение на 5,57 милиарда $ за същия интервал на миналата година, надминавайки с малко упованията за доходи от 6,63 милиарда $.

Нетната облага обаче е паднала до 542,2 млн. $, или 1,19 $ за акция, по отношение на 587 млн. $, или 1,30 $ за акция, година по-рано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР