Компанията за управление на дигитални активи CoinShares съобщи, че през

...
Компанията за управление на дигитални активи CoinShares съобщи, че през
Коментари Харесай

Институциите теглят $168 милиона от крипто пазарите – кои са най-потърпевшите токени?

Компанията за ръководство на цифрови активи CoinShares заяви, че през предходната седмица на пазарите на криптовалути е имало обилни изходящи потоци, което е най-големият сходен отлив след регулаторната принуда против тържищата през март 2023 година

Според седмичния отчет за потоците на фондовете за цифрови активи на CoinShares вида активи са записали загуба от $168 милиона през седмицата, удължавайки двуседмичната серия от отливи.

В отчета се акцентира, че отрицателните настроения са свързани най-много с индикациите, че процесът на утвърждение на спот Биткойн ( BTC ) борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати може да отнеме повече време от в началото плануваното.

В отчета се показва:

В скорошен процес на събитията бе обявено , че Grayscale е излязла победител в правната си борба против Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), защото съдът се е произнесъл против решението на SEC да отхвърли заявката на Grayscale за ETF.

Не е изненадващо, че Биткойн (BTC) понесе главната тежест на отлива, като претърпя загуба от $149 милиона. Въпреки това общите чисти потоци за годината останаха позитивни и възлизаха на $265 милиона.

В отчета се показва, че някои вложители избират да закрият шорт позициите си, което докара до отлив от $4 милиона през миналата седмица. Забележително е, че през последните 18 седмици изходящите потоци съставляват 89% от общия размер на ръководените активи (AuM).

Докато продуктите на Етериум ( ETH ) и Binance Coin ( BNB ) претърпяха загуби от надлежно $16.8 милиона и $0.2 милиона, други артикули с различни монети (алткойни) демонстрираха по-добро показване.

Продуктите с голям брой активи, които влагат в голям брой криптовалути, означиха приток от $1.2 милиона. Освен това продуктите на XRP , Лайткойн ( LTC ), Cardano ( ADA) и Solana ( SOL ) станаха очевидци на входящи потоци от надлежно $0.5 милиона, $0.4 милиона, $0.2 милиона и $0.1 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР