Компанията за транспортни услуги Uber отчете нетна загуба от 5,9

...
Компанията за транспортни услуги Uber отчете нетна загуба от 5,9
Коментари Харесай

Uber отчете 5,9 млрд. долара загуба

Компанията за транспортни услуги Uber регистрира чиста загуба от 5,9 милиарда $ за първото тримесечие, която се дължи на финансовите ѝ вложения в Азия, включително и в двата колоса - китайският Didi и Grab от Югоизточна Азия, заяви Военновъздушни сили News. Акциите на Ubеr паднаха с над 10% след отварянето на пазарите.

Въпреки загубата Дара Хосровшахи, управител на компанията, акцентира прогрес във възобновяване след пандемията. „ Нашите резултати демонстрират какъв брой огромен прогрес сме постигнали, с цел да се измъкнем от пандемията и по какъв начин силата на нашата платформа отличава нашите бизнес резултати “, акцентира основният изпълнителен шеф на Ubеr.

Хосровшахи има поради това, че броят на пътувания се е нараснал с 18% за трите месеца до края на март, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това оказа помощ на приходите му да се покачат със 136%.

Нетната загуба за първото тримесечие от 5,9 милиарда $ по отношение на 108 млн. $ през същия интервал на предходната година се дължи на спад от 5,6 милиарда $ в цената на дяловете азиатските компании, главно в Didi.

Въпреки това Uber разполага с задоволително ликвидност, с цел да задържи тези губещи дялове и да изчака по-добър миг да ги продаде, са очакванията на основния финансов шеф Нелсън Чай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР