Компанията за производство на фитнес оборудване за дома Peloton обяви,

...
Компанията за производство на фитнес оборудване за дома Peloton обяви,
Коментари Харесай

На фона на затворените фитнеси се случи най-голямото придобиване в индустрията за $420 милиона

Компанията за произвеждане на фитнес съоръжение за дома Peloton разгласи, че ще придобие колоса в бранша Precor в договорка за 420 млн. $, която е и най-голямата в историята на компанията за фитнес уреди, излиза наяве от прессъобщените. Със договорката тя ще може да разшири индустриалните си благоприятни условия в Съединени американски щати и да диверсифицира портфолиото си от услуги.

Това ще се случи посредством новите ѝ индустриални мощности, заемащи повърхност от над 60 хиляди кв. м в Уитсет, Северна Каролина, и Уудинвил, Вашингтон, с които Peloton ще може да управлява целия развой - от дизайна, до крайното произвеждане. Те са нужни на компанията и заради обстоятелството, че с увеличението на поръчките от крайните консуматори тя доближи до лимита на индустриалните си благоприятни условия и доставките започнаха да се забавят - нещо, което раздразни пазарите.

Основният фокус на Peloton обаче ще е още по-дълбоко нахлуване на крайния потребителски пазар, за който компанията желае да стартира производството на свързани фитнес артикули преди края на идната година.

До момента компанията създава гама от велоергометри, бягащи пътеки и уреди за силови тренировки, които продава на хотели, фитнеси, колежански кампуси и други обществени зали за тренировки. Разбира се, откакто те към този момент са затворени, тя се насочи към крайните консуматори, които ги закупуват за домовете си.

Така макар локдауна Peloton съумя да изстреля цената на акциите си от 29,8 $ при започване на годината до 144,39 $ през днешния ден. Така пазарната ѝ капитализация набъбна над четири пъти, до 42 милиарда $.

" Преминахме през голям напредък от началото на годината ", сподели президентът на компанията Уилям Линч. " Никой не би поискал световна пандемия на другиго, само че за нашия бизнес тя се трансформира в попътен вятър. "

От своя страна, Precor е дъщерна компания на финландския производител на спортни артикули Amer Sports, който пък е благосъстоятелност на консорциум от вложители, измежду които са ANTA Sports, FountainVest Partners, Anamered Investments и Tencent, показват от Zero Hedge.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР