Компанията за производство на филмови камери RED и SHARP са

...
Компанията за производство на филмови камери RED и SHARP са
Коментари Харесай

RED и SHARP разработват нова технология за 8K

Компанията за произвеждане на кино камери RED и SHARP са почнали план за разработка на нова 8K технология. Това разгласи Фил Холанд, оператор, работещ в тясно съдействие с RED, който е тествал непоказван първообраз на 70-инчов 8K тв приемник и го съпоставя с модела SHARP 4K. По думите му от седем фута отдалеченост (2,2 метра), което е в границите на идеалното разстояние за гледане на 70-инчов екран, разликата е като " гледането на обичайно художествено изображение спрямо съвършено такова ".

Според него обаче технологията няма по какъв начин да бъде оценена в цялост, в случай че нямате доста бърз компютър (или най-малко по-бърз от неговия) и екран, който поддържа 8К резолюция (С 5К монитора на LG, продаван от Apple, също бихте могли да оцените превъзходството на 8K над 4K).

Прочетете още: HDMI 2.1: Всичко, което би трябвало да знаете

От RED към този момент не разкриват точното естество на плана си със SHARP и дали изобщо работят взаимно по потребителски 8K тв приемник. Въпреки това, в изказванията на Холанд има доста смисъл, когато става дума за RED. Те имат интерес от налагането на тази технология , защото те към този момент имат кинематографични артикули с сходни механически спецификации. Освен това, компанията възнамерява да пусне по-евтини 8K камери в партньорство с Foxconn, съгласно някои клюки, които идват от борсовите среди.

Холанд разкрива пред Engadget, че 8K прототипът се нуждае от четири HDMI кабела и доста положително качество 8K фрагменти, с цел да бъде в действителност оценен по достолепие. По думите му 8K комплектът може да даде нов смисъл на 4K фрагмента , само че разликата сред него и същинската 8К визия е " много ясна ".

Истината е, че до момента към момента няма изключително доста 4K наличие и множеството консуматори към момента не са оставили HD, тъй че 8K мъчно може да се трансформира в мейнстрийм. Със сигурност доста преди тази технология да стане част от нашите домове, ще стане такава от кино промишлеността, сходно на 4K. Но 8K несъмнено ще получи необятно показване по време на Олимпиадата в Токио през 2020 година, защото локалният ефирен оператор NHK възнамерява да употребява този конгрес с цел да показа новия стандарт.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР