Компанията за производство на електромобили Tesla ще предостави на Ford

...
Компанията за производство на електромобили Tesla ще предостави на Ford
Коментари Харесай

Tesla отваря мрежата си за зареждане на електромобили за един от големите си американски съперници

Компанията за произвеждане на електрически автомобили Tesla ще даде на Ford достъп до своята мрежа за зареждане на транспортните средства Supercharger до идната година. Това съобщи изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск в изявление с изпълнителния шеф на Ford Джим Фарли, представено от Business Insider.

Мъск и Фарли оповестиха новината по време на изявление, излъчено в Twitter, до момента в който обсъждаха по какъв начин да вкарат идната фаза на приемане на електрически транспортни средства.

Идеята е да се подсигурява, че съперникът на Tesla на пазара на електрически автомобили ще бъде в " равностойно състояние ", разяснява Мъск по време на полемиката.
 Новите Tesla коли в Европейски Съюз се усилват с близо 800% през април
Марката коли, която записва взрив на продажбите в Европа

Новите коли по българските пътища се усилват по-бързо от тези в Европейски Съюз

Съгласно изискванията на партньорството на двата автомобилни производителя, електрическите транспортни средства на Ford ще могат да стартират да се зареждат през идната година на към 12 000 Tesla Supercharger в Северна Америка.

Tesla има над 20 700 станции Supercharger в Северна Америка, съгласно Министерството на енергетиката.

Според Мъск желанието на Tesla е да направи зареждането безпроблемно и " позитивно преживяване за притежателите на Ford ".

Досега Tesla доминираше на пазара на електрически автомобили в Съединени американски щати, само че съперниците от обичайните марки коли наваксват преднината.

Според отчет от 2022 година на Experian, Tesla държи 65,4% от пазарния дял на електрически автомобили. За съпоставяне тя има 68,2% през 2021 година и 79,4% през 2020 година - до момента в който други производители на коли като Hyundai и BMW не престават да напредват много в конкуренцията.

Мрежата за зареждане на Tesla е една от главните аргументи хората да купуват коли на компанията, само че притежателите на други електрически автомобили разчитат на други по-ненадеждни снабдители на зареждане, когато са на път.

Но това се трансформира. Tesla към този момент отваря забележителен брой зарядни устройства за притежатели на електрически автомобили на други марки в Европа и неотдавна стартира сходна пилотна стратегия в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР