Компанията за онлайн защита McAfee е открила нов щам на

...
Компанията за онлайн защита McAfee е открила нов щам на
Коментари Харесай

Предупреждение към всички, които имат някое от тези 15 приложения за Android – изтрийте го/и веднага

Компанията за онлайн отбрана McAfee е разкрила нов вариант на злотворен програмен продукт, наименуван Xamalicious, който се крие в приложенията за Android, които към този момент са били изтеглени стотици хиляди пъти. Ако имате смарт телефон или друго устройство с Android, неотложно проверете дали нямате някое от тези 15 зловредни приложения и го/ги изтрийте неотложно.

Приложенията към този момент не са налични в магазина Гугъл Play, само че потребителите на Android, които към този момент са ги изтеглили на своите устройства би трябвало да подхващат незабавни дейности.

McAfee оповестява, че скритият злотворен програмен продукт може да поеме цялостен надзор над устройствата и да прави дейности, като да вземем за пример кликване върху реклами, инсталиране на приложения и други финансово стимулирани дейности без единодушието на потребителя.

Xamalicious e видян в цяла Европа, изключително в Обединеното кралство, Испания и Германия, както и в Съединени американски щати, Бразилия и Аржентина. Приложенията включват редица приложения, свързани с хороскопи, и приложения за здраве, в това число брояч на стъпки и следене на съня.

15-те инфектирани приложения:

Essential Horoscope for Android 3D Skin Editor for PE Minecraft Logo Maker Pro Auto Click Repeater Count Easy Calorie Calculator Sound Volume Extender LetterLink NUMEROLOGY: PERSONAL HOROSCOPE &NUMBER PREDICTIONS Step Keeper: Easy Pedometer Track Your Sleep Sound Volume Booster Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot Universal Calculator Dots: One Line Connector CashMagnet

Дори и да не сте конфигурирали някое от приложенията, постоянно би трябвало да сте нащрек за „ признаци “, че в устройството ви може да има злотворен програмен продукт. Тези „ признаци “ включват понижаване на скоростта на работа, понижаване на пространството за предпазване и отвод на устройството да работи обикновено. Заразените устройства могат също по този начин да изпращат имейли или да пускат изявления в обществените мрежи без ваше познание.

Как да предпазите устройството си от рискови приложения

Когато изтегляте ново приложение, McAfee предлага първо да го прегледате деликатно – търсете неприятна граматика в описанието на приложението, прочетете отзивите и проверете дали разработчикът е разгласил и други приложения, които са били добре оценени. Избягвайте да употребявате приложения, които изискват услуги за досегаемост, в случай че няма същинска нужда от потреблението им. Уверете се, че устройството ви е предпазено с цялостни решения за сигурност, които включват функционалности за наблюдаване и блокиране на евентуално злонамерени връзки и приложения. И както постоянно, в никакъв случай не кликвайте върху подозрителни връзки в известия или имейли, даже в случай че в тях се споделя, че би трябвало да действате незабавно. Това е постоянно срещан трик от страна на хакерите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР