Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск обяви,

...
Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск обяви,
Коментари Харесай

Илон Мъск: Представете си, ако Стивън Хокинг имаше мозъчен имплант

Компанията за мозъчни импланти " Нюралинк " на бизнесмена Илон Мъск разгласи, че е получила утвърждение да стартира набиране на доброволци за изпитвания на мозъчен имплант на пациенти с парализа, съобщи Ройтерс. В тестванията могат да вземат участие хора с парализа в резултат на увреждане на гръбначния дирек или амиотрофична латерална склероза. Не се оповестява какъв брой души ще бъдат включени в клиничните изпитвания, които ще продължат към шест години.

" Представете си, в случай че Стивън Хокинг имаше подобен имплант ", разяснява Мъск във връзка началото на първите проби на мозъчни импланти върху хора. В профила си в Х (бившият Туитър) той разгласи, че имплантът има капацитет да възвърне цялостните двигателни функционалности на тялото.  " А в дълготраен проект, " Нюралинк " се надява да играе роля в адресирането и намаляването на цивилизационния риск от изкуствения разсъдък. Това ще стане като усъвършенства връзката сред човек и ИИ (и сред човек и човек) в границите на няколко пъти ", написа Мъск, визирайки особено основаната от него компания за създаването на мозъчните импланти.

По-късно написа още, че когато имплант на " Нюралинк " е смесен с " роботизирани крака " Оптимус ", решението в жанр Люк Скайуокър става действително ". Той има поради миг от " Междузвездни войни ", в който героят получава роботизирана ръка, която ръководи с имплант. Щом самият Мъск, който е прочут с слагането на нереално къси периоди, споделя, че това са проекти в дълготраен проект, фактически ще е нужно много време. Компанията към този момент има нужните разрешителни за начало на тестванията, само че предстоящо всичко върви много по-бавно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР