Компанията за медицински технологии Royal Philips NV е спечелила значително ...

Компанията за медицински технологии Royal Philips NV е спечелила значително

Philips се възползва от силното търсене на респиратори

Компанията за медицински технологии Royal Philips NV е спечелила доста повече пари през третото тримесечие, в сравнение с през миналата година.

Конкурентът на Siemens Healthineers се е възползвал от огромното търсене на устройства за наблюдаване и изкуствена вентилация по време на пандемията. Нетната печалба се е нараснала от 208 млн. евро до 340 млн. евро, разгласи в понеделник в Амстердам нидерландската компания. Книжата нарастнаха леко в предборсовата сесия. Към 11 часа българско време растежът е от 2,31 на до 42,61 евро за акция.

Приходите се усъвършенстват с 6% до съвсем 5 милиарда евро. На сравнима основа растежът е даже от 10 %. Данните се оказаха по-добри, в сравнение с чакаха анализаторите.Още по тематиката

На сравнима база входящите поръчки са намалели с 18 %. Частичната анулация на поръчка от страна на Съединени американски щати за нови респиратори също е изиграла роля за това. В края на август това докара до намаление на прогнозата на групата за цялата година. Сега Philips удостовери към този момент намалената прогноза, разяснява Bloomberg.

Нидерландският производител на телесни скенери и монитори показа и нови средносрочни цели за напредък. Приходите би трябвало да нарастват приблизително с 5% до 6% на годишна база от 2021 до 2025 година За тази година Philips дава обещание леко нарастване на продажбите. През 2021 година растежът към момента би трябвало да бъде в ниския едноцифрен процентен диапазон (до 5%). Рентабилността също следва да се усили в средносрочен проект.

По време на пика на пандемията Philips се затрудняваше да съблюдава поръчките за своите респиратори, употребявани за подкрепяне на пациенти с ковид с тежки дихателни усложнения. Сега Philips чака да се възползва от дълбока съществена смяна в метода, по който пациентите получават грижи посредством отдалечено наблюдаване и виртуални срещи (вкл. с медици).


„ Ние имаме по-дълбок взор и считаме, че сме в добра позиция за по-висок напредък, макар че би трябвало да се ориентираме в краткосрочните разлики на пазара “, съобщи основният изпълнителен шеф Франс ван Хутен в изявление за Bloomberg.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg